Matthijs van Noort: ''Ik denk dat iedereen diep in zijn hart nog steeds behoefte heeft aan peace, love and music." Foto: Wouter Huisman
Matthijs van Noort: ''Ik denk dat iedereen diep in zijn hart nog steeds behoefte heeft aan peace, love and music." Foto: Wouter Huisman (Foto: )

'Woodstock herleeft weer in Haaksbergen'

Haaksbergen - Woodstock the Story is donderdag 23 mei te zien in theater De Kappen in Haaksbergen.

Monterey was weliswaar twee jaar eerder, maar Woodstock is nog steeds hét festival onder de popfestivals. Bijna een half miljoen mensen verzamelden zich in het weekend van 15, 16 en 17 augustus 1969 op een stuk boerenland in de staat New York. Ze rookten, dronken en luisterden naar muziek van onder andere Jimi Hendrix, wiens versie van het Amerikaanse volkslied een pamflet werd tegen de oorlog in Vietnam.

Enschedeër Matthijs van Noort is coproducent en muzikaal leider: "Het was het einde van de jaren zestig, het hoogtepunt van de hippietijd. En eigenlijk ook het einde van de hippietijd. Die tegenstelling van toen, die heb je nog steeds. Ik denk dat iedereen diep in zijn hart nog steeds behoefte heeft aan peace, love and music in zijn leven."

'Woodstock The Story' balt tijdens de vijftigste verjaardag drie dagen van peace, love and music samen in drie zinderende uren. Een liveband dompelt je met beeld en theater onder in de sfeer van het legendarische festival en laat al die onverwoestbare muziek nog eens horen. "Het publiek ervaart de echte hippie-Woodstock-ervaring. Anekdotes die daar gebeurd zijn, spelen we na. Er zijn veel beelden te zien van Woodstock en de artiesten die daar gespeeld hebben. Het is echt een ervaring. Alsof je drie uur lang op een festival zit wat eigenlijk drie dagen duurde, maar dan in het theater," zegt leadzanger Martin van der Starre.

Meer berichten