Logo thuisintwente.nl


Foto: Willem van Walderveen
Foto: Willem van Walderveen (Foto: )

'De hele zaal wordt bij de voorstelling betrokken'

Een voorstelling is al gegeven. Vandaag (maandag 24 december), morgen vrijdag 28 en zaterdag 29 december volgen meer theatervoorstellingen van Srooge in het Theaterhotel in Almelo.

Almelo - Scrooge vertelt het beroemde verhaal van Ebenezer Scrooge, de hoofdpersoon uit het boek 'A Christmas Carol' van Charles Dickens. De Twentse draai zit voor een deel in de acteurs (onder wie een aantal kinderen), waarvan de meeste uit Almelo en omstreken komt. Ze zullen op het podium in het Theaterhotel praten in het Twents en uitdrukkingen gebruiken die wij vooral hier kennen. Maar ze laten ook de Twentse cultuur op het toneel zien. Voor het publiek zal er veel herkenning zijn.

Aan de theatervoorstelling doen ook drie professionele acteurs mee. Zo heeft Finn Poncin de hoofdrol, speelt Niels Gooijer de neef van Scrooge en is Rein Hofman Bob Cratchit, de accountant van Scrooge. Hofman zal in de voorstelling vader zijn van een aantal Twentse kinderen, die logischerwijs op het podium Twents of met een accent zullen praten. Voor Hofman wordt het een uitdaging om binnen zijn 'gezin' niet uit de toon te vallen. ''Lang geleden, toen ik op de toneelschool zat, moesten we een voorstelling geven in een dialect. Om het Twentse accent te leren heb ik wat Tukkers geïnterviewd. Natuurlijk was mijn accent nog lang niet goed, maar gelukkig vonden ze het op school prima," vertelt hij lachend.

Hij heeft er veel zin in om in Almelo op te treden en zelfs zijn ouders komen op kerstavond naar de voorstelling. Hofman: "Twente is leuk. Het is er een stuk relaxer dan in de randstad. In Amsterdam merk ik dat er veel stress is. Alles moet per direct gebeuren."
Het kerstevenement Bethlehem Boulevard waar de theatervoorstelling Scrooge onder valt, vindt hij een geweldig initiatief. "Almelo is een leuke stad, ik ga er altijd met plezier heen.''

Het decor vindt hij prachtig: "Ik kan wel verklappen dat we in de zaal spelen, tussen het publiek. De hele zaal wordt bij de voorstelling betrokken."

Ga naar www.theaterhotel.nl voor meer informatie over het om tickets te kopen voor Scrooge.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden