Logo thuisintwente.nl


Bartholomeus van der Helst heeft dit werk, genaamd Echtpaar Hinlopen, geschilderd.
Bartholomeus van der Helst heeft dit werk, genaamd Echtpaar Hinlopen, geschilderd. (Foto: )

'Ga naar Rijksmuseum Twenthe en doe eens lief voor en ander!'

door Karin Jongenelen- Enschede - Het is donker buiten en eerlijk gezegd word ik daar best een beetje depri van. De kerstboom gaat er zo snel mogelijk in.

Niet alleen thuis maar ook op kantoor zijn we de dag na Sinterklaas direct aan het versieren gegaan. De lampjes branden in de bomen van de binnentuin, kransen in hal, een kerstboom glimt in het museumcafé en ook op kantoor zijn we voorzien van lichtjes en kersttakken. Onze stagiair Anouk heeft geweldig werk verricht.

Alles is klaar voor de laatste weken van de tentoonstelling Lief & Leed. Nog maar tot en met 6 januari is deze tentoonstelling te zien.

Achter de schermen werken we al maanden aan de volgende productie: De Naakte Waarheid. Maar daarover later meer.

In deze laatste, donkere dagen van 2018 willen wij ook aandacht vragen voor iedereen die wel wat lief kan gebruiken. Voor heel veel mensen zijn juist deze feestelijke weken, weken van eenzaamheid. Daarom hebben wij de doe eens lief voor een ander-actie van 18 tot en met 23 december. In deze week kunt u als bezoeker van Rijksmuseum Twenthe gewoon gratis iemand meenemen. Uw alleenstaande buurman bijvoorbeeld of die tante die wel een opkikkertje kan gebruiken. Neem uw vriendin mee, die aardige mevrouw van de club, het maakt niet uit. Diegene die u meeneemt, mag gewoon gratis naar binnen, ook als u Vriend van het museum bent of museumkaarthouder. U kunt dan niet alleen naar de Lief & Leed-tentoonstelling maar ook nog het prachtige glaswerk van Bernard Heesen bewonderen of u verbazen over de tentoonstelling Ars longa, vita brevis. De Schatkamers zijn ook weer helemaal open en voorzien van nieuwe verlichting.

Doen dus, maak iemand de komende week blij met een mooie tentoonstelling. Op de woensdag om 14.00 en in het weekend om 13.00 en 15.00 uur kunt u ook gebruik maken van de gratis rondleiding door Lief & Leed. De audiotour is gewoon altijd gratis. Geniet van een museum in kerstsfeer en maak voor een ander deze week voor kerst een beetje lichter.

Karin Jongenelen is werkzaam voor het RIjksmuseum Twenthe

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden