Logo thuisintwente.nl


Jasper Verheugd mag nu in Almelo de kerstvoorstelling Scrooge regisseren. Foto: Willem van Walderveen
Jasper Verheugd mag nu in Almelo de kerstvoorstelling Scrooge regisseren. Foto: Willem van Walderveen (Foto: Willem van Walderveen)

Regisseur over Scrooge: 'Aan het einde heb je tranen in je ogen'

Almelo - Na Het Verzet Kraakt en STORK! kon regisseur Jasper Verheugd niet anders dan volmondig 'ja' zeggen op de vraag of hij de Twentse uitvoering van de voorstelling Scrooge wil regisseren. Op 23, 24, 25, 28 en 29 december is het eeuwenoude kerstverhaal te zien en te horen in het Theaterhotel in Almelo.

De theatervoorstelling maakt onderdeel uit van het nieuwe kerstevenement Bethlehem Boulevard. Bijna twee weken lang is het festijn te vinden in de binnenstad van Almelo. Naast een artistieke kerststal en een sfeervolle kerstmarkt met glühwein, waarzeggers en talloze kraampjes, kan het publiek warm en knus in het Theaterhotel genieten van het oude en vertrouwde kerstverhaal Scrooge.

Volgens Jasper is het een prachtig verhaal. "Aan het einde heb je tranen in je ogen. Een klein jongetje dat ernstig ziek is, de oude Scrooge die zijn geld gaat weggeven. Het verhaal is in de basis zó goed; dat hebben we zo gelaten."
Het is voor Jasper de eerste keer dat hij een bestaand stuk regisseert. Meestal regisseert hij nieuw geschreven verhalen, zoals de Twentse successen Het Verzet Kraakt en STORK! Aan beide producties heeft hij goede herinneringen. "Twente is heel ontspannen. Voor producties in het westen wordt gemiddeld vijf weken gerepeteerd. Hier is dat drie weken. Ik heb vooraf soms twijfels of het allemaal wel goed komt, maar uiteindelijk is alles op tijd af," vertelt de regisseur die zelf uit Bussum komt.

In Scrooge spelen ongeveer zeventien acteurs, onder wie een heel aantal kinderen uit Almelo en omgeving. De kinderen hebben bij Verheugd auditie gedaan. "Ik was verbaasd over het talent en de zelfkennis: alle kinderen die auditie deden, hebben een rol gekregen in het stuk. Ze waren allemaal zó goed," zegt Verheugd enthousiast. Naast deze kleine acteurs is er nog een paar andere regionale acteurs. In totaal werken er drie professionele acteurs mee.

Wat hem betreft is Scrooge een echte aanrader voor iedereen in Almelo en omstreken: "Je moet je onderdompelen in de kerstsferen. Met Scrooge kun je kerst écht als kerst vieren."

Meer informatie over onder meer kaartverkoop staat op www.theaterhotel.nl

.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden