Marinus van den Berg heeft hij al tientallen succesvolle boeken op het gebied van zorg en rouwverwerking geschreven. Foto: Rikkert Harink
Marinus van den Berg heeft hij al tientallen succesvolle boeken op het gebied van zorg en rouwverwerking geschreven. Foto: Rikkert Harink (Foto: Rikkert Harink)

'December geen feestmaand voor ouders die kind hebben verloren'

Nijverdal - De vereniging Ouders van een Overleden Kind is een zelfhulporganisatie die tot doel heeft steun, herkenning en perspectief te bieden. Dit doet ze door een luisterend oor te bieden aan ouders en door bijeenkomsten te organiseren waar ouders elkaar kunnen ontmoeten. Op zaterdag 22 december houdt pastor Marinus van den Berg een inleiding tijdens een lotgenotenbijeekomst vanaf 13.30 uur in Het Centrum aan de Constantijnstraat 7a in Nijverdal.

''Voor veel ouders die een kind hebben verloren, is de decembermaand nooit meer de feestmaand die het misschien ooit wel was, omdat juist dán het gemis zo schrijnend wordt gevoeld'', zo laat Van den Berg weten.

Daarom houdt de vereniging elk jaar in deze maand een lotgenotenbijeenkomst waarbij pastor Marinus van den Berg de inleiding houdt. Van den Berg was ooit pastoraal werker in Almelo, maar de laatste jaren werkte hij als geestelijk verzorger in Rotterdam. Daarnaast heeft hij al tientallen succesvolle boeken op het gebied van (ouderen)zorg en rouwverwerking geschreven en is hij een veelgevraagd spreker op lezingen en symposia.

De bijeenkomst heeft als thema 'Ieder kind verandert een familie, een overleden kind verandert een familie weer' en is bedoeld voor alle ouders, ongeacht leeftijd van het overleden kind, doodsoorzaak of geloofsovertuiging. ''Maar ook broers en zussen, grootouders en andere meelevende nabestaanden zijn van harte welkom op 22 december in Nijverdal'', aldus een woordvoerder van de organisatie.

De bijeenkomst begint om 13.30 maar de zaal is open vanaf 13.00 uur.

Voor jonge kinderen is deze middag niet geschikt meldt de organisatie.

Mensen die dit willen, kunnen een foto van hun kind plaatsen op de herdenkingstafel.

Voor nadere informatie kan men terecht bij:

Annigje Jannink-Annink: 053 - 4342650
Jenneke Bikker: 06 - 50536460
Jos Olthof: 06 - 44430265

Meer informatie staat op www.oudersoverledenkind.nl

Meer berichten