Foto:

Nicolas Mansfield: 'Bezoek aan Die tote Stadt wordt niet snel vergeten'

Enschede - Die tote Stadt. Dat is de naam van het concert dat de Nederlandse Reisopera zaterdagavond 8 december in het Wilminktheater geeft.

Die tote Stadt is een psychologisch gelaagd en onthutsend liefdesdrama over Paul die, na het verlies van zijn geliefde Marie, langzaam maar zeker verstrikt raakt in een droomwereld van obsessies en waanbeelden. Nicolas Mansfield, directeur van de Nederlands Reisopera, zegt: "Het verhaal speelt zich af in Brugge. Paul gaat in zijn verbeelding op zoek naar zijn overleden vrouw en vindt haar in een danseres."

Toen de opera in 1920 in première ging, was het onmiddellijk een groot succes. De muziek werd omschreven als afwisselend met lyrische episodes en aria's in een symfonische context. Het resultaat werd in de recensies 'hallucinerend' genoemd en men vond het onbegrijpelijk dat de componist van dit rijke werk, Erich Korngold, nog maar 23 jaar oud was.

Die tote Stadt is een coproductie van de Nederlandse Reisopera met het Theater Magdeburg uit Duitsland en werd in 2016 in Duitsland enthousiast ontvangen.

"Een bezoek aan deze opera wordt niet snel vergeten," zegt Mansfield.

De avond begint om 19.30 uur. Kijk voor informatie op www.wilminktheater.nl.

Meer berichten