Foto:

Kartplaza, veel meer dan alleen karten

Nijverdal - Sjaak van Dijk van Kartplaza Actionworld in Nijverdal is maar wat blij met zijn nieuwe aanwinst: de escaperoom Het Proeflokaal. De eerste escaperoom The Factory draait al een jaar met veel succes. ''We hadden eerder met escaperooms moeten beginnen'', zegt Van Dijk. Maar Sjaak van Dijk begon met een kartbaan. Alweer 23 jaar geleden. De eerste kartbaan in Nederland in een nieuw pand, dat dan wel weer. Anno 2018 hangen de 270cc karts nog altijd fier in de bochten. ''Karten is nog steeds de hardloper bij ons'', zegt Van Dijk. De recente successen van Max Verstappen hebben zeker een positieve invloed op het aantal bezoekers, denkt Van Dijk. ''De mensen krijgen weer zin om een wedstrijdje te gaan karten.''

De F1 Experience bij Kartplaza is ook zeker iets voor de aanhangers van Max. Een GP virtueel naspelen kan zonder problemen. ''Wel met een man of zestien'', zegt Van Dijk. ''Niet om te pochen, maar we zijn de enige in Nederland met zoiets.''
De nieuwe escaperoom Het Proeflokaal kwam in de week na de herfstvakantie gereed. Net als in escaperoom The Factory kunnen er tot acht personen tegelijk aan de slag. ''Het draait hier om een geheim recept van de barman'', zegt Van Dijk, maar meer verklapt hij niet. Naast de escaperooms en het karten is er nog veel meer te beleven bij Kartplaza, dat door de jaren heen steeds verder is uitgebouwd. Het ultra modern bowlen scoort al tijden goed en ook het lasergamen is nog steeds een hit, terwijl een stap in de wereld van de Virtual Reality in de VR Rooms van Kartplaza nu ook mogelijk is.

Van de buitenactiviteiten is paintball iets wat het hele jaar door op de agenda staat bij de mensen. Het Klimpark en het Adventurepark worden vooral in de zomerperiode goed bezocht. Van Dijk en zijn medewerkers kunnen groepen tot liefst vierhonderd personen ontvangen en trakteren op een mooie dag of avond.

Mede dankzij de ruime horecamogelijkheden is Kartplaza niet alleen een prima adres voor familie- en bedrijfsfeesten, maar ook voor teamuitjes en vrijgezellenfeesten. Ook wat kinderfeesten en schoolreisjes betreft is de locatie aan de Energiestraat een topper.

Niemand hoeft zich te vervelen. ''Als je niet weet wat je moet gaan doen, kom je bij ons'', zegt Van Dijk. ''Zeker bij een grote groep. We overleggen met je wat de mensen in de groep leuk vinden en stellen dan een programma samen. Ze beginnen bijvoorbeeld gezamenlijk met koffie en gebak, gaan in groepjes uiteen voor verschillende activiteiten, als dat gewenst is, en sluiten dan samen af met Magic Bowlen en een barbecue of ze gaan steengrillen. Maar het kan ook gewoon een gezellig samenzijn zijn hoor, zonder activiteiten."

Zie ook www.kartplaza.nl

Meer berichten