Johan treedt eerst op in Metropool en verkoopt dan voor het eerst hun nieuwe album.
Johan treedt eerst op in Metropool en verkoopt dan voor het eerst hun nieuwe album. (Foto: )

Primeur Johan: Na concert Metropool voor het eerst nieuwe album te koop

Hengelo - Johan komt op vrijdagavond 9 november naar poppodium Metropool in Hengelo. En dan hebben we het niet over de Hengelose platenboer maar over de band Johan die eerder dit jaar na een lange stilte weer van zich liet horen met een uitstekende plaat.

Pull Up ontving unaniem lovende recensies, en doet in niks onder voor de platen die de band eerder uitbracht. Albums als Pergola, THX JHN en het debuut staan inmiddels te boek als klassieker en zijn uiteraard wel verkrijgbaar bij de lokale platenzaak, dus ook bij Johan.

Liefhebbers van de band Johan en van vinyl mogen zich sowieso gelukkig prijzen, want het debuut van de band uit 1996 verschijnt op 9 november voor het eerst op vinyl. Het album zal dus ook na het concert dat op dezelfde datum plaatsvindt voor het eerst verkrijgbaar en daarmee heeft Hengelo de primeur. Na het optreden zal de band de tijd nemen om albums te signeren.

De plaat heeft een volledig nieuwe mix gekregen. Frans Hagenaars die het album toentertijd in samenwerking met Jacob de Greeuw produceerde zegt hierover: "De analoge master is verdwenen en we hadden alleen nog maar de cd master. Een cd master van 22 jaar oud met de techniek van toen... En aangezien we puristen zijn konden we niet verkroppen dat we een lp van een oude digitale master zouden laten drukken. Dus hebben we lekker opnieuw gemixed."

De plaatversie verschijnt zonder bonussen of outtakes, maar is dus het album zoals toen gemaakt door De Greeuw en zijn maten uit Hoorn en opgenomen door Frans Hagenaars in Studio Sound Enterprise. Het album verschijnt op 180 gram zwaar vinyl en in de originele hoes, net als toen door Edd Simons gelay-out.

De laatste keer dat de band in Hengelo stond is op 9 november dan bijna negen jaar geleden. Johan speelde een afscheidstour en speelde in het net geopende nieuwe pand van Metropool naast het station. Tim Knol speelde destijds in het voorprogramma, een eer die deze avond is weggelegd voor The Grey Pants (met Hallo Venray-frontman Henk Koorn en Elke van Zevenbergen).

Zie www.metropool.nl.

Meer berichten