De Grote Twentse Weekendagenda

Ook een plekje in de grote Twentse Weekendagenda die in heel Twente in dé weekkranten wordt verspreid? Mail dan naar thuisintwente@persgroep.nl of plaats het op www.thuisintwente.nl. Gratis.

Vrijdag 26 oktober

Griezelavond
Het wordt ontzettend spannend in het avonturenpark tijdens Screams: met scarezones, spookhuizen en een heleboel acteurs beleef je een angstig avontuur. Kaarten kosten 27,50 euro.
VRIJ Hellendoorn, Avonturenpark, 19.00 uur.

Robben signeert
Jaap Robben wordt geïnterviewd over zijn zojuist verschenen roman 'Zomervacht' en signeert hem daarna. Entree gratis maar wel even aanmelden via enschede@boekhandelbroekhuis.nl.
VRIJ Enschede, Broekhuis, 19.30 uur.

Hollandse muziekavond
Party Hollandia is een muzikale avond vol optredens van Almelose artiesten zoals Edwin Wagensveld, Albert Hoekstra, Henri van Dael en Danny de Winter. De entree is 5 euro.
VRIJ Almelo, Studio15, 19.30 uur.

Bam!
Verwacht een avondje véél slagwerk tijdens de show van Percossa; 'Bam!'. En niet alleen op traditionele instrumenten, maar ook huis-tuin-en-keukenspullen dat het publiek meeneemt. Kaarten kosten 23,50 euro.
VRIJ Goor, Reggehof, 20.00 uur.

Original Zillertaler
De Europees bekende Original Zillertaler komen met hun bekende hits naar De Lutte. Kaarten kosten 15 euro via devereeniging.com.
VRIJ De Lutte, de Vereeniging, 20.00 uur.

Muzikale komedie
Mariska van Kolck, Joke de Kruijf en Marleen van der Loo trakteren op een muzikale komedie: Liften. Een avondje onbezorgd lachen. Kaarten kosten 20 euro.
VRIJ Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Harry Bannink podcast
De eindeloze rij hits van Harry Bannink komt voorbij de Grote Harry Bannink Podcast on Tour, door Gijs Groenteman. Kaarten kosten 17,50 euro.
VRIJ Oldenzaal, de Bond, 20.15 uur.

Extreme metal
Mocht je nou eens een avondje Zweedse extreme metal willen meemaken, dan is het concert van Necrophobic het moment daarvoor. Kaarten kosten 18,50 euro.
VRIJ Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Ten Times a Million
Ten Times a Million komt met de eerste single en hun debuut-EP naar de Metropoolzaal in Enschede. Entree is 10 euro.
VRIJ Enschede, Metropool (Enschede), 21.00 uur.

Zaterdag 27 oktober

Weerselose markt
Natuurlijk weer open voor de leukste nieuwe, tweedehandse en antieke koopjes: de Weerselose Markt.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Boerenmarkt Losser
Het is de laatste boerenmarkt van het seizoen en daarom wordt uitgepakt met modeshow en Halloween. Te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur.
ZA Losser, centrum, 10.00 uur.

Landgoed Twente Fair
Twee dagen lang beleef je al het heerlijks wat Twente te bieden heeft op de Landgoed Twente Fair. Natuur, buitenleven en trends staan centraal. Zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur te bezoeken, zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is 10 euro.
ZA/ZO De Lutte, Florilympha, 10.00 uur.

Nostalgisch winkelen
Rijssen viert tijdens 'Rijssen in the Spotlights' de eerste nostalgische koopzaterdag. De laatste mode in de winkels in een sfeer uit vervlogen tijden met optredens van folkloregroepen, een handorgel, her en der foto's van vroeger, een heuse stadsomroeper, oudhollandse spelen en een unieke collecte oldtimers. De winkels zijn open tot 21.00 uur.
ZA Rijssen, centrum, 13.00 uur.

Boeken- en platenbeurs
NIVON heet liefhebbers van boeken en platen welkom op de jaarlijkse beurs in het NIVON-centrum (Lodewijkstraat 1). Kinder- en jeugdboeken hebben een speciale plek op de beurs. De entree is gratis.
ZA Hengelo, NIVON, 13.00 uur.

Brassband on tour
De Euregio Brassband maakt een mini-tournee door Enschede. Er worden concerten van een half uur gegeven op het station (13.15 uur), op het plein voor Piet Zoomers (14.30 uur) en bij de Miro (16.15 uur).
ZA Enschede, 13.15 uur.

Dorsdag
De schoven die afgelopen zomer zijn geoogst, worden nu gedorst. Er zijn ook nog demonstraties met oude ambachten en het museum is open. De entree is 4 euro.
ZA Ambt Delden, de Wendezoele, 13.30 uur.

Symphonic Metal Nights
Metal in allerlei gedaantes komen voorbij tijdens de Symphonic Metal Nights met Serenity, Visions of Atlantis, Dragony en Temperance. Entree 19,25 euro.
ZA Enschede, Metropool (Enschede), 19.00 uur.

Wie wordt de maestro?
Vijf bekende Nijverdallers strijden om de titel Maestro bij KCMV Advendo. Entree is 10 euro.
ZA Nijverdal, Vrije Evangelische kerk, 19.30 uur.

Gekkigheid
Introdans danst 'Gekkigheid', een wonderlijke voorstelling vol surrealistische taferelen. Ook de Nederlandse première van Rushes is te zien. Kaarten kosten 16,50 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 19.30 uur.

Nacht van de nacht
Beleef de Nacht van de Nacht met een wandeling door het donkere bos onder leiding van een gids. Meedoen is gratis.
ZA Nijverdal, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, 19.30 uur.

Grote woorden
Cabaretduo Piepschuim speelt Piepschuim, met een taalfilosoof, componist én multi-instrumentalist in de hoofdrol. Humor, muziek en actualiteit zorgen ervoor dat je met een grote glimlach de theaterzaal verlaat. Kaarten kosten 19 euro.
ZA Goor, Reggehof, 20.00 uur.

Cosmos in het donker
Cosmos viert de Nacht van de Nacht met een speciaal programma, de sterrenwacht staat immers op een van de donkerste plekken van Nederland. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).
ZA Lattrop, Cosmos, 20.00 uur.

Stil & Donker
Hoe is het om in het donker door het bos te lopen? Dat ontdek je tijdens de wandeling Stil & Donker op Hof Espelo, in de Nacht van de Nacht. Meedoen kost 3 euro.
ZA Enschede, koetshuis Hof Espelo, 20.00 uur.

Hendrik uitverkocht
Jammer, geen kaarten meer voor de voorstelling 'Oald Zeer' van Helligen Hendrik. Uitverkocht.
ZA Almelo, Hof88, 20.15 uur.

Twents Buutfestival
Wie is de beste buutredner van de regio? Dat wordt bekend tijdens de zesde editie van het Twents Buutfestival. Zeven buutredners doen een gooi naar de titel. Kaarten kosten 22,50 euro.
ZA Oldenzaal, de Bond, 20.15 uur.

Country van Bluebirds
Het nieuwe countrytrio the BlueBirds (Elkse DeWall, Krystl en Rachèl Louise) brengen een ode aan americana en country. Zo maken ze countrymuziek weer hot. Kaarten kosten 22 euro.
ZA Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Tribute to Rush
De Canadese rockband Rush heeft een Nederlandse tributeband: The RUSHians. Het hele repertoire komt voorbij. Kaarten kosten 15 euro.
ZA Borne, kulturhus, 20.30 uur.

Tribute to George Michael
Al het werk van George Michael – solo en met Wham! – passeren de revue tijdens de tribute door Fastlove. Kaarten kosten 30 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

De Diepe hel
De Diepe Hel Holterbergloop kent zaterdag en vooral zondag meerdere afstanden, met zondag om 14.00 uur de halve marathon. Ook leuk is de wandeltocht zondagochtend om 7.00 uur; dan is de toeristenweg dwars Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug autovrij. Aanmelden via diepehelholterbergloop.nl.
ZA/ZO Holten, centrum, 20.30/7.00 uur.

Mysterie van de nacht
Natuurmuseum Holterberg houdt tijdens de Nacht de Nacht het evenement 'Mysterie van de Nacht'. Natuurgidsen en verhalenvertellers nemen wandelaars mee over de nachtelijke Holterberg. Meedoen kost 7,50 euro. Wel reserveren via info@museumholterberg.nl.
ZA Holten, Natuurmuseum, 21.30 uur.

Zondag 28 oktober

Köttelpeer'n Classic
MTB'ers verheugen zich al op de Köttelpeer'n Classic van RTC Twente, de bekende veldtoertocht. Er zijn routes van 45 en 55 kilometer en meedoen kost 5 euro.
ZO Denekamp, Hennie Kuiper Native (IJskuip), 9.00 uur.

Open dag TMC
De Twentse Modelspoorwegclub TMC houdt open dag en showt dan 1100 meter spoor, twee enorme railspiralen, stations op schaal, workshops en demonstraties. De entree is 2,50 euro.
ZO Enschede, Prismare, 10.00 uur.

Koopzondagen
Zin in een middagje winkelen? Dan kun je terecht in Oldenzaal (met live muziek en classic cars), Almelo, Hengelo, Borne en Enschede (met curiosamarkt op het Van Heekplein).
ZO Twente, 12.00 uur.

Joods verleden
Vanuit de synagoge start de wandeling 'Sporen van een Joods verleden'. Meedoen kost 3 euro.
ZO Enschede, synagoge, 12.30 uur.

Groovin' Sunday
De derde editie van Groovin' Sunday heeft muziek van Butterfly, SoulSation en Killer and the Coolcats. De entree is 5 euro.
ZO Haaksbergen, 't Hagen, 14.00 uur.

Kultur in Hûs
De voorstelling van huiskamerfestival Kultur in Hûs vinden plaats in vier Bornse huiskamer en de grande finale is het kulturhus, met alle artiesten nog een keer samen. Op het programma Lynn Olsen, combo Cuartet, Double6, Nostradames, Frank en Vrij, Marlijne Jans, Johathan Kuhlmann & Jasmijn Bevelsborg en SANSAN. Kaarten kosten 10 euro voor drie optredens naar keuze, de vierde is een verrassing.
ZO Borne, kulturhus, 14.00 uur.

Eenuf is eenuf
De kleurrijke theatermaaksters Floor en Irene van Nuffe Tantes maken er een humoristische show van in de familievoorstelling Eenuf is eenuf. Kaarten kosten 12 euro.
ZO Oldenzaal, de Bond, 14.30 uur.

Meestergitarist
Robben Ford een meestergitarist? Wel als je bedenkt dat hij alles kan spelen, van blues tot rock en jazz. Kaarten kosten 34 euro.
ZO Hengelo, Metropool, 20.00 uur.

Meer berichten