Adje Vandenberg. Foto: Rob Steinmetz
Adje Vandenberg. Foto: Rob Steinmetz (Foto: Rob Steinmetz)

Uur van de Wolf met Adje Vandenberg

Twente - Het televisieprogramma Het Uur van de Wolf portretteert op donderdagavond 8 november vanaf 23.00 uur op NPO2 de Enschedëer Adje Vandenberg.

Hij is vooral bekend van Burning Heart, zijn internationale hit met zijn eigen band Vandenberg. Nog veel succesvoller is hij later met Whitesnake, de Amerikaanse rockgroep: het nummer Is this love trekt alleen al meer dan 90 miljoen kijkers op Youtube. Adrian 'Adje' Vandenberg is waarschijnlijk Nederlands meest succesvolle rockartiest. In de documentaire Adje volgt regisseur Marcel de Vré de 64-jarige gitarist met zijn nieuwe band Vandenberg's Moonkings op meerdere continenten.

''De nuchtere Vandenberg is zelf nauwelijks onder de indruk van zijn succes. Hij beleeft alles op zijn eigen manier: met humor, wars van ego's en alles wat nep is. Hij woont in Enschede waar hij de rust vindt om te schilderen, te componeren en te skaten'', aldus De Vré.

De documentaire laat zien wat Vandenberg drijft om opnieuw te beginnen. En de kruistocht die hij voert om dit muziekgenre en de kwaliteit ervan hoog te houden. Gaat dit lukken in Nederland?

Meer berichten