In ‘De Oplossing’ gaat Erik van Muiswinkel in ZINiN op zoek naar antwoorden op lastige vragen.
In ‘De Oplossing’ gaat Erik van Muiswinkel in ZINiN op zoek naar antwoorden op lastige vragen. (Foto: )

De grote Twentse weekendagenda

VRIJDAG 19 OKTOBER

Open dag Saxion
Studiezoekers zijn welkom tijdens de open dag van Saxion. Er zijn branchegerichte presentaties en er is een oriëntatiemarkt. Alle info vind je op saxion.nl/opendagen.
VRIJ Enschede, Saxion, 17.00 uur.

Mode als rode draad
Hellen van Rees vertelt over haar vooruitstrevende modeontwerpen en verrassende visie op mode, in de lezing 'Mode als rode draad'. De entree is 5 euro.
VRIJ Almelo, Feijn lunchen & lezen, 19.30 uur.

Oktoberfeesten
De Oktoberfeesten in Vriezenveen kennen vrijdag muziek van O'Gene en Beggar's Clan en zaterdag is het tijd voor Dirndls und Lederhosen. Zondag is Folk & Bock met muziek, bokbierproeverij en ATB-tocht.
VRIJ/ZA/ZO Vroomshoop, Manitobaplein, 20.00/19.00/13.00 uur.

Bock 'n Blues
Nieuw evenement is Bock 'n Blues, een festival dat bockbier en bluesmuziek combineert. Headliner van de bands in de negen horecagelegenheden is Memphis Gold. De entree is gratis.
VRIJ Almelo, centrum, 20.00 uur.

Lost@thepark
Een spannende avond in de Waarbeek: Lost@thepark, een horroravond verzorgd door Mystic Hands. Via een route kom je allerlei griezels tegen en er is een nieuwe haunted house. De entree is 4 euro.
VRIJ Hengelo, Waarbeek, 20.00 uur.

Kuikens van beton
Denk niet dat je de verhaallijn kunt volgen, maar vermakelijk is 'Kuikens van Beton' van Zoutmus zeker wel. En saai is het nóóit. Kaarten kosten 19 euro.
VRIJ Goor, Reggehof, 20.00 uur.

Drie cabaretiers
In 'Tryo' zorgen drie cabaretiers voor een try-out van hun nieuwe voorstellingen: Klaar Prins, Farbod Frappant en Ruud Smulders. Kaarten 13,75 euro via hof88.nl.
VRIJ Bornerbroek, Brookshoes, 20.00 uur.

In werkelijkheid
Spinvis speelt 'In Werkelijkheid', een visuele voorstelling met nieuwe en oudere liedjes. Kaarten 19 euro.
VRIJ Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

237 redenen
Bekende acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte maken de balans op in '237 redenen om door te gaan'. Kaarten kosten 18,50 euro.
VRIJ Oldenzaal, de Bond, 20.15 uur.

ZATERDAG 20 OKTOBER

Twentse vlooienmarkt
Een héleboel tweedehands spullen worden door particulieren verkocht tijdens de Twentse vlooienmarkt. Parkeren gratis, entree 5 euro. Beide dagen verschillend aanbod!
ZA/ZO Enschede, Expo Twente, 9.00 uur.

Weerselose Markt
Natuurlijk weer open van 8.30 tot 14.00 uur: de Weerselose Markt.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Herfstkermis Enschede
Het Volkspark is tot en met 28 oktober het decor van de grote Halloweenkermis met een heleboel attracties voor jong en oud.
VRIJ/ZA/ZO Enschede, Volkspark, 14.00 uur.

Luisterrijklezing
De Luisterrijklezing wordt deze keer verzorgd door de Enschedese componist Jan Bijkerk. Hij vertelt over muziek en de kosmos; muziek waarin het begrip kosmos centraal staat dus. De entree is gratis.
ZA Enschede, Pijpenla (openbare bibliotheek), 13.30 uur.

Orchideeënmiddag
De Orchideeënvereniging houdt een kringbijeenkomst met een lezing over de oncidium en odontoglossum en een plantenbespreking.
ZA Borne, de Spil, 14.00 uur.

Oktubberfest
Een Oktoberfest met een gekke naam, dat is het Oktubberfest. Muziek komt van Falsch und Verrückt en een aantal verrassingsacts. De entree is 10 euro.
ZA Tubbergen, kerkplein, 17.30 uur.

Sterren kijken
Speciaal voor kinderen is er een sterrenkijkavond in Cosmos sterrenwacht, met speciale aandacht voor de maan, een presentatie en een bezoek aan het planetarium en observatorium. Het wordt zó verteld, dat het heel leuk is voor kinderen. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).
ZA Lattrop, Cosmos, 19.00 uur.

Filipijns koor
Het Filipijnse koor Himig Natin zorgt voor de muzikale begeleiding tijdens de speciale eucharistieviering. Er wordt gecollecteerd voor de slachtoffers van de orkanen die de Filipijnen hebben getroffen.
ZA Oldenzaal, Mariakerk, 19.00 uur.

Coen & Sander
Coen & Sander komen een feestje maken van de All-inclusive-avond. Kaarten kosten 47,50 euro inclusief buffetten, spelfaciliteiten en nog veel meer.
ZA Almelo, Presion Palace, 20.00 uur.

Jim ten Boske
De Nederlandse componist en rockpionier Jim ten Boske (Bumblebe) opent het NIHZ-concertseizoen. Te horen zijn z'n eigen composities. De entree is 10 euro.
ZA Nordhorn, Kulturhaus NIHZ, 20.00 uur.

Bach in schijnwerpers
Diepenheim Klassiek presenteert het concert 'Bach in de schijnwerpers', gebracht door barokspecialisten Johannette Zomer en drie leden van het Tulipa Consort. Kaarten kosten 20 euro.
ZA Diepenheim, Johanneskerk, 20.15 uur.

Havenlichten
Theatergroep de Verstrooiers presenteren een heuse volksmusical, namelijk 'Havenlichten'. Over een havencafé in de jaren '50 . Kaarten kosten 17,50 euro.
ZA Oldenzaal, de Bond, 20.15 uur.

De oplossing
In 'De Oplossing' gaat Erik van Muiswinkel op zoek naar simpele antwoorden op lastige vragen. Raak en doeltreffend. Kaarten kosten 22 euro.
ZA Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Sekstips van homo's
'Sekstips, wat je van nichten leren kan' is een hilarische muzikale komedie over een heterovrouw die 'inside information' krijgt toegespeeld van een ontzettend leerzaam type. Kaarten kosten 19,50 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Avondje Nightstars
The Nightstars zorgen voor een avondje hits met hun Echoes of the Sixties en Seventies.
ZA Rossum, 't Peuleke, 20.30 uur.

Singlesborrel
Singles van 45 en ouder zijn welkom tijdens het Singlescafé van DatingOost. geen datingavond, meer een uitgaansavond voor singles. De entree is 12,50 euro.
ZA Haaksbergen, Grand Café Centraal, 20.30 uur.

ZONDAG 21 OKTOBER

22ste Voetpadendag
De Voetpadendag is een wandeling over onbekende voetpaden, gehouden door Vrienden van het Hoolterpad. Er zijn routes van 10 en 15 kilometer. Starten kan tussen 9.00 en 14.00 uur.
ZO Holten, camping de Holterberg, 9.00 uur.

Najaarsstoomdag
Geniet van oud materieel en oude ambachten tijdens de najaarsstoomdag van Museum Buurtspoorweg. In het centrum van Haaksbergen en bij MBS in Haaksbergen en Boekelo is van alles te doen; er rijden meerdere treinen en een locomotief, de restauratieprojecten zijn te zien en er zijn oude ambachten.
ZO Haaksbergen/Boekelo, MBS, 9.00 uur.

Najaarsmarkt
Kleding, curiosa en brocante zijn te vinden op de najaarsmarkt.
ZO Haaksbergen, centrum, 10.00 uur.

Jongkindloop
Nieuw sportief evenement is de Jongkindloop, een hommage aan de beroemde kunstschilder (geboren in Breklenkamp) én een hardloopevenement. Er is keus uit 5, 10,8 e, 15,2 kilometer hardlopen en uit 5,8 en 15,2 kilometer wandelen. Inschrijven kan via lattrop-breklenkamp.nl/jongkindloop.
ZO Lattrop, Erfgoed Bossum, 10.00 uur.

Volksmuziekmiddag
Er wordt weer flink gedanst tijdens de Volksmuziekmiddag op muziek van Gerrit Gorkink, Johan Smith en Die Midland Steier. Entree 4 euro.
ZO De Lutte, de Vereeniging, 13.30 uur.

Stork Suiker in Ethiopië
Hans de Gruil geeft een lezing over 'Stork Suiker in Ethiopië', over de eerste suikerfabriek van het Afrikaanse land met machines van Stork. De entree is 5 euro.
ZO Hengelo, Museum Hengelo, 14.00 uur.

L'Orfeo (8+)
Monteverdi's L'Orfeo (de oudste opera ter wereld) is te zien in een bewerking van theater Sonnevanck en Nederlandse Reisopera, voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit is de première. Kaarten 10 euro.
ZO Enschede, Sonnevanck, 15.00 uur.

Boyband Fource
Boyband Fource treedt op tijdens het All-in-arrangement van 32,50 euro, inclusief drankjes, buffetten, indoorkermis, zwemparadijs en spelfaciliteiten.
ZO Almelo, Preston Palace, 15.00 uur.

Wouter Muller & Band
Singer/songwriter Wouter Muller (Jakkes en Quasimodo) verzorgt een concert in de kapel. De entree is gratis.
ZO Lonneker, kapel Dorpsstraat 44, 16.30 uur.

Staat uw uitgaansbericht er niet bij? Dat was welkom geweest via thuisintwente@persgroep.nl en via thuisintwente.nl. Plaatsing is gratis en je bereikt er 260.000 huishoudens in Twente mee.

Meer berichten