Gitarist Leif de Leeuw en zijn band brengen het achronisch repertoire van de legendarische Allman Brothers Band in Schouwburg Hengelo. blues, jazz, rock en country op zijn Allmans dus.
Gitarist Leif de Leeuw en zijn band brengen het achronisch repertoire van de legendarische Allman Brothers Band in Schouwburg Hengelo. blues, jazz, rock en country op zijn Allmans dus. (Foto: )

De grote Twentse Weekendagenda

Wil je ook een agendabericht aanleveren? Mail dan naar thuisintwente@persgroep.nl of plaats het op www.thuisintwente.nl. Plaatsing is gratis en je bereikt er 260.000 huishoudens in Twente mee!

Vrijdag 12 oktober

Archeologische lezing
Norbert Eltink verzorgt de maandelijkse lezing over de geschiedenis van Hengelo. Hij vertelt over botmateriaal van de oude begraafplaats. Daarna is de tentoonstelling 'Van steppe tot Stork' te bezoeken. De entree is gratis.
VRIJ Hengelo, Archeologiepand (Marktstraat 19), 19.30 uur.

Twente Plat
Twente Plat zorgt voor een avondje Twentse humor met alle bekende types weer present; Mans, Aaltje, Trijntje en de rest. Kaarten kosten 12,50 euro.
VRIJ Overdinkel, 't Trefhuus, 20.00 uur.

Driekorenconcert
Politiekoor Twente heeft het Enschedese LekkerZingenKoor en het Politiekoor uit Detmold (D) te gast. Samen brengen ze een driekorenconcert. De entree is 5 euro.
VRIJ Enschede, Helmertheater, 20.00 uur.

Leif de Leeuw
Gitarist Leif de Leeuw en zijn band brengen het achronisch repertoire van de legendarische Allman Brothers Band. blues, jazz, rock en country op zijn Allmans dus. Entree is 10 euro.
VRIJ Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Vreemde vogels
Cabaretgroep Enge Buren komen met 'Vreemde Vogels', een voorstelling vol persiflages van pophits, komisch gearrangeerde covers en eigen nummers, gebracht door drie zangstemmen. Kaarten kosten 18 euro.
VRIJ Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Zaterdag 13 oktober

Military Boekelo
De Military Boekelo is in volle gang en vandaag is het hoogtepunt: de crosscountry.
ZA Boekelo, Military, 9.00 uur.

Landgoed Twente Marathon
De jaarlijkse traditie van de Landgoed Twente Marathon wordt in ere gehouden. De deelnemers (duo en solo) wisselen hardlopen af met proeverijen onderweg.
ZA De Lutte, Erve Beverborg, 9.30 uur.

17de Oranjebeurs
Liefhebbers van het Koninklijk huis verzamelen zich op de zeventiende editie van de Oranjebeurs in Nijverdal. De standhouders verkopen, ruilen en showen allerlei koningshuisartikelen. Verzamelaars uit het hele land komen hier naartoe. De entree is 2,50 euro.
ZA Nijverdal, zalencentrum het Vischnet, 10.00 uur.

Muziekmarathon
Muziekvereniging KSW houdt een muziekmarathon. Er zijn workshops, twirlshows en orkestoptredens. Cottonville Bigband sluit het feest om 17.00 uur af. De entree is gratis.
ZA Nijverdal, Keizerserf, 10.00 uur.

Herfstmarkt
Handwerk, bloemstukken, taart, live muziek, een loterij: het wordt een veelzijdige herfstmarkt in het Flierborgh (Oranjeplein 5).
ZA Vroomshoop, Flierborgh, 11.00 uur.

Tierparkweekend
Zaterdag en zondag wordt 'Tolle Knolle' gevierd, met van alles over de aardappel. Zondag is bovendien de Oldtimertreff te bezoeken; een verzameling van een heleboel historische auto's en trekkers.
ZA/ZO Nordhorn, Tierpark, 11.00/11.00 uur.

Duurzaamheidsmarkt
Meer weten over duurzaamheid? Bezoek dan de duurzaamheidsmarkt. IVN Hellendoorn-Nijverdal en tuincentrum Calkhoven zijn ook present met hun actie 'tegel eruit, plant erin'.
ZA Nijverdal, Henri Dunantplein, 12.00 uur.

Tino signeert
Tino Martin heeft twee nieuw albums: 'Thuis komen pas de tranen' en 'In the Round, live in de Ziggo Dome'. Tino presenteert ze in MediaMarkt Hengelo met een optreden en signeersessie.
ZA Hengelo, MediaMarkt, 16.00 uur.

De club van Loet
Het is Kinderboekenweek en dat wordt gevierd met de familievoorstelling 'De club van Loet', een grappige en muzikale zoektocht naar nieuwe vriendjes. De entree is gratis, maar wel aanmelden via hengelo@boekhandelbroekhuis.nl.
ZA Hengelo, Broekhuis, 16.00 uur.

Greatly Blessed
De mannen van Greatly Blessed geven als enige Southern Gospel Men's choir in Europa een show met vierstemmigheid en harmonie. De entree is gratis, maar wel kaarten reserveren via www.truetickets.nl.
ZA Nijverdal, het Centrum, 19.30 uur.

Muziekmaten in het kulturhus
De MuziekMaten van shantykoor Bornse Maten maken samen met het Bornse muziektheater Capriccio'97 muziek op de vaste wal, en wil in het kulturhus. Beide koren zijn een begrip in Twente. De entree is 10 euro.
ZA Borne, kulturhus, 20.00 uur.

Back to the 60's
Band the Shadolds spelen de gouwe ouwe hits uit de sixties, met nummers van onder anderen Roy Orbison en Buddy Holly. De entree is gratis.
ZA Hengelo, kulturhus Hasselo, 20.00 uur.

Paljassen
De vele jassen die Patrick de Haan heeft versleten, vormen de kapstok voor zijn voorstelling Paljassen. Een avond vol muziek, taal en lach. De entree is 12,50 euro.
ZA Enschede, Vestzaktheater, 20.00 uur.

Seldom Sene
Het internationale blokfluitkwintet Seldom Sene heeft als missie om uniek repertoire dat nauwelijks gehoord is, uit te voeren. Dit keer is dat een arrangement van Bachs Goldbergvariaties. De entree is 17,50 euro.
ZA Rijssen, Parkgebouw, 20.00 uur.

Minis Plus
Zangeres en actrice Hadewych Minis is nogal veelzijdig in 'Minis Plus': van cabaret tot flamenco, van moederschap tot midlifecrisis. Kaarten kosten 19,50 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Grace door KnK
Toneelvereniging KnK heeft dit jaar voor een verrassend toneelstuk gekozen: het drama 'Grace'. Kaarten kosten 15 euro.
VRIJ/ZA Oldenzaal, de Bond, 20.15/20.15 uur.

Zondag 14 oktober

Lageveldtoer
De Lageveldtoer van Almelose toervereniging Ruiten Drie brengt mountainbikers op stukken waar ze normaal niet mogen komen, op zes landgoederen. Meedoen kost 10 euro. Er zijn routes van 16, 36, 46 en 66 kilometer. Jeugd gratis.
ZO Wierden, Lageveld, 9.00 uur.

Herfstwandeling
De tweede editie van de Beuningse herfstwandeling kent routes van 5, 10 en 15 kilometer. Starten kan tussen 9.00 en 11.00 uur. Meedoen kost 5 euro.
ZO Beuningen, Kerkplein, 9.00 uur.

Euregio Grensmarkt
Allerlei tweedehands spullen worden verkocht op de Euregio Grensmarkt.
ZO Buurse, Hollandmarkt, 10.00 uur.

Herfsttintentocht
Geniet van de herfstkleuren tijdens de Herfsttintentocht. Er is keus uit fietsroutes die starten bij Bolscher en wandel- en autoroutes die starten bij Tante Sien. Meedoen kost 4,50 euro (auto's 9 euro).
ZO Vasse, Bolscher/Tante Sien, 10.00 uur.

Scharrelkids doedag
Kinderen van 5 tot en met 12 jaar vermaken zich in de natuur tijdens de Scharrelkids Doedag. Spinnenworkshop, broodjes bakken, windlichten en herfstslingers maken… van alles te doen. Wel even aanmelden via ivn.losseroldenzaal@gmail.com.
ZO De Lutte, arboretum Poort Bulten, 11.00 uur.

Weerselose Markt
Het is de tweede zondag van de maand en dus is er een Weerselose Markt, dit keer gecombineerd met een militariabeurs.
ZO Weerselo, Weerselose Markt, 12.00 uur.

Dansenmiddag
Partyband Veur de Lol zorgt voor de muziek tijdens de dansmiddag in de Oude Molen (Fazantstraat 35). De entree is 5 euro.
ZO Haaksbergen, Oude Molen, 13.30 uur.

Paddenstoelen zoeken
Aan de hand van een zoekkaart gaan de deelnemers van de paddenstoelenexcursie op pad op de Lonnekerberg. De IVN-gidsen uit Enschede vertellen over de paddenstoelen.
ZO Lonneker, Bergweg Lonnekerberg, 14.00 uur.

Lucas en van Kempen
Pianist Gerard van Kempen en violist Harmen Lucas verklanken werken van Frans componisten rond 1900. De entree is 8,50 euro.
ZO Enschede, Vestzaktheater, 15.00 uur.

Charlestown Jazzband
Jazzsociëteit Enschede heeft the Charlestown Jazzband uitgenodigd voor een optreden met veel dixieland. De entree is 10 euro.
ZO Enschede, La Roche, 15.30 uur.

Poëzie van mechanisme
Zaal Zuid Kunstpodium opent een nieuwe tentoonstelling: 'De poëzie van het mechanisme', daarna te zien tot en met 9 december. De kunstenaars combineren kunst, techniek en natuurkunde. Speciaal voor basisscholen.
ZO Hengelo, Zaal Zuid, 16.00.

Meer berichten