De aanmelding voor deelname aan Minikronieken is geopend.
De aanmelding voor deelname aan Minikronieken is geopend. (Foto: )

'Minikronieken verbinden en geven nieuwe perspectieven'

TWENTE - Nieuwkomers in Twente die het leuk vinden om te filmen, kunnen zich aanmelden om mee te doen aan de minikronieken. Minikronieken gaat met vluchtelingen en Nederlanders films maken over het opbouwen van een nieuwe toekomst.

Deze gratis filmcursus wordt gegeven op tien dinsdagavonden in bibliotheek Hengelo en AZC Almelo. Deelnemers gaan in een groep van Nederlanders en nieuwkomers samen films maken over andere mensen die hun levensverhaal vertellen. Voor de cursus is geen eigen camera nodig.
De cursus begint op 13 november. Er is plaats voor veertien personen. Voor vervoer wordt gezorgd.

In een Minikroniekenproject maken mensen een film over andermans leven, begeleid door ervaren documentairemakers. Elk project heeft een maatschappelijk thema. Deze keer gaat het over begrip tussen mensen uit verschillende culturen, met als onderwerp: 'hoe krijg je regie terug over je leven?'

De films gaan voorjaar 2019 in première.

In totaal worden er 48 deelnemers geworven: 24 filmers en 24 vertellers. De filmers volgen een cursus waarin ze leren een documentaire te maken. Er worden twee cursusgroepen gestart: de eerste in november en de tweede in februari.

Minikronieken zoekt ook mensen over wie de cursisten een film mogen maken. ''Ben je of ken je een vluchteling die in een film wil vertellen over het opbouwen van een nieuw leven in Twente of ben je een Nederlander die een nieuwe start heeft gemaakt na een ingrijpende gebeurtenis en wil je dit verhaal delen in een film die over jou gemaakt wordt? Meld die ander of jezelf dan aan als verteller. De deelnemers aan de filmcursus zullen dan een film maken over jouw leven'', zo laat de organisatie weten. ''Minikronieken ontroeren. Ze brengen bijzondere verhalen van gewone mensen treffend voor het voetlicht. Minikronieken verbinden en geven mensen nieuwe perspectieven. Minikronieken houden verhalen van inwoners van een stad of streek levend.''


Meer informatie over onder meer aanmelden staat op de website www.minikronieken.nl.

Meer berichten