Ga met de hele familie op de foto tijdens de famililedag in Rijksmuseum Twenthe.
Ga met de hele familie op de foto tijdens de famililedag in Rijksmuseum Twenthe. (Foto: )

Met de familie in speciale setting op de foto in Rijksmuseum Twenthe

ENSCHEDE - Voor families met kinderen zijn er in Rijksmuseum Twenthe de familiedagen op de eerste zondag van de maand en voor een heel bijzondere belevenis komt u naar de Lief & Leed Night op 18 oktober.

Zondag 7 oktober is het familiedag in het museum. Als om 11.00 uur de deuren open gaan, staat alles in het teken van families met kinderen. Neem uw (klein)kinderen ook eens mee naar het museum, tot en met 17 jaar hebben ze gewoon gratis toegang.

Op de familiezondag is er 's middags een gratis familierondleiding. U kunt u inschrijven voor deze rondleiding op de dag zelf aan de balie. Voor de hele familie is er ook een speurtocht door de tentoonstelling Lief & Leed. Het Meisje in het Blauw neemt u mee langs de portretten.

Tussen 14.00 en 16.00 uur Is onze familiefotograaf aanwezig. Maak een prachtig familieportret, poseer met zijn allen in een speciale setting, net als de portretten aan de museummuren. In het museumcafé worden de broodjes vol liefde geserveerd en kinderen mogen er gratis een lief & Leed cakeje versieren terwijl u geniet van een taartje of lekkere lunch.

Alleen op donderdagavond 18 oktober is het Lief & Leed Night. Het museum is dan extra open van 18.00 tot 22.00 uur. 's Avonds een museum bezoeken is een heel aparte en exclusieve belevenis. Op deze Lief & Leed Night zijn er extra instaprondleidingen door de tentoonstelling. In café kunt u luisteren naar de prachtige muziek van harpiste Marije Vijselaar. De romantische klanken van de harp passen helemaal bij de tentoonstelling. Voor slechts 15 euro (of 7,50 euro met Museumkaart/jaarkaart/VriendenRMT) krijgt u entree, een rondleiding, twee consumpties én lekkere hapjes. Een gezellige museumavond vol familie verhalen in Rijksmuseum Twenthe.

Reserveren kan door een e-mail te sturen naar aanmelding@rijksmuseumtwenthe.nl.

Meer berichten