De Leif de Leeuw speelt op vrijdag 12 oktober werk van de legendarische The Allman Brothers band.
De Leif de Leeuw speelt op vrijdag 12 oktober werk van de legendarische The Allman Brothers band. (Foto: )

Leif de Leeuw band als de legendarische Allman Brothers

HENGELO - Leif de Leeuw zet met zijn band op vrijdag 12 oktober de tanden in het repertoire van de legendarische The Allman Brothers band. Dat doet hij in Schouwburg Hengelo.

Vorig jaar speelde Leif als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische muzikant Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van kanker. Het betekende het einde van het Allman Brothers-tijdperk en een belangrijke uitdaging om deze muzikale uitdaging aan te gaan.

Wie in de afgelopen paar jaar naar een show van de Leif de Leeuw Band is geweest, weet dat het geen standaard bluesband is. Leif: "We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend."
Bands als de Allman Brothers Band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band. Zij mengen ook allerlei stijlen om vervolgens kun eigen sound te vormen. "The Allman Brothers Band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden", aldus Leif. Ook het jamelement als in de muziek van The Allman Brothers Band is iets wat er de afgelopen tijd bij de Leif de Leeuw Band in is geslopen. "The Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was een jam te maken van een kwartier die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen."

Om de tributeshows extra speciaal te maken, is de hulp van een aantal muzikale vrienden ingeroepen. Omdat The Allman Brothers band twee drummers had, schuift Joram Bemelmans aan als tweede man naast vaste drummer Tim Koning. Op toetsen zal multitalent Rick Linzel meegaan op deze tour. Als extra zanger en gitarist komt Jasper Schalks. Jasper heeft de afgelopen jaren als Americana singer-songwriter al flink naam gemaakt in Nederland. Zijn debuutalbum is eerder dit jaar uitgekomen en wordt goed ontvangen in de media.

De avond in Schouwburg Hengelo 10 euro. Er zijn alleen staanplaatsen. Zie www.schouwburghengelo.nl.

Meer berichten