"Het vlees van het ras Blonde d'Aquitaine is de specialiteit van deze boerderij", vertelt Miranda Brandt van Erve Goot Avest. Foto: Miranda Nijland
"Het vlees van het ras Blonde d'Aquitaine is de specialiteit van deze boerderij", vertelt Miranda Brandt van Erve Goot Avest. Foto: Miranda Nijland (Foto: )

Erve Groot Avest: 'Wij produceren eerlijk en vertrouwd'

HENGELO/OELE - Het is allang geen geheim meer dat je bij vleesboerderij Erve Groot Avest terecht kunt voor een voortreffelijk stukje vlees. Steeds meer mensen weten de weg naar de nog nieuwe winkel van Remco en Miranda Brandt te vinden.

In 2017 ging Miranda Brandt bij de boerderij aan de Oelerschoolpad 14 met de winkel van start.

Het rundvlees van de eigen Blonde d'Aquitaine koeien vormt de kern van de winkel. Maar ook voor een stukje kip of varkensvlees van producenten uit de directe omgeving kun je bij Erve Groot Avest terecht.

"Het vlees van het Franse ras Blonde d'Aquitaine is de specialiteit van deze boerderij", vertelt Brandt met duidelijke liefde voor het vak. "We hebben hier zestig van deze prachtige dieren lopen. Ze krijgen een natuurlijk en goed uitgekiend dieet. Mijn man Remco draagt de zorg voor de dieren. Met speciale voeding zorgt hij voor het beste en lekkerste vlees. Antibiotica komt er bij ons niet in. We bieden de klant een eerlijk product en dat merk je aan de smaak. Klanten komen er dan ook graag voor bij de winkel, maar er kan ook online besteld worden."

Miranda Brandt leerde het slagersvak van haar vader. Slagerij Harink is in Hengelo al sinds 1972 een bekende naam. Toen haar vader vorig jaar met pensioen ging, besloot zij om een eigen winkel te openen bij de boerderij waar het heerlijke rundvlees voor de slagerij vandaan kwam. "Op deze manier kunnen we het vlees via de kortst mogelijke lijn aan de klanten aanbieden. Direct na de slacht wordt het bij ons zorgvuldig opgeslagen zodat het vlees een kleine week voldoende kan besterven. We geven het vlees zo de tijd om nog malser te worden. De klant krijgt mede een topproduct mee naar huis omdat wij er op de beste manier mee omgaan."

Op de website www.ervegrootavest.nl staat een keur aan producten afgebeeld. Van saucijzen, gehakt en schenkel tot rosbief, bavette en haasbiefstuk ziet het er allemaal even mooi en aantrekkelijk uit. "Het vlees van de Blonde d'Aquitaine is gewoon een heel mooi product. Behalve de unieke smaak heeft het voordelen als weinig vetafzet, mals, fijn van structuur en cholesterol-arm. Wij verkopen alleen vlees van vrouwtjes, dat is echt het lekkerst. Verder is het voor de klant goed om te weten waar je vlees vandaan komt. Wij produceren eerlijk en vertrouwd."

"Wij staan ook bekend om kwaliteit in barbecue pakketten en schotels met hapjes en salades. Dat zijn eveneens producten waar veel vraag naar is. Niet alleen van particulieren, ook bedrijven weten ons hiervoor te vinden. Onze winkel is nog maar een jaar open, maar met de kwaliteit van eerlijk vlees en puur vakmanschap hebben we al een goede bekendheid opgebouwd."
Erve Groot Avest ligt aan het Oelerschoolpad 14 in Hengelo.

Kijk voor meer informatie op www.ervegrootavest.nl.

Meer berichten