Wandelaars op pad. Zaterdag 29 september zijn er weer verrassende routes uitgezet. Foto: L. Baaijens
Wandelaars op pad. Zaterdag 29 september zijn er weer verrassende routes uitgezet. Foto: L. Baaijens (Foto: Picasa)

Door Bos en Heuvel voor de Zonnebloem

RIJSSEN - De Bos en Heuvel Wandeltocht door prachtig Twente, die gehouden wordt op zaterdag 29 september, telt dit jaar vier afstanden: 5, 10, 20 en 30 kilometer. De volledige opbrengst van de inschrijving is voor het goede doel, dit jaar voor de Zonnebloem.

Startlocatie is het Parkgebouw in Rijssen. Een imposant gebouw, ruim een eeuw oud, met terras, gelegen in het Volkspark, waar je ook een kijkje kunt nemen bij de kinderboerderij. En met een grote, gratis parkeergelegenheid.

De route van 5 kilometer is dit jaar extra toegevoegd voor onder meer gezinnen met kinderen en senioren die nog goed ter been zijn. "De route is niet geschikt voor mensen die gebruik moeten maken van een rollator of in een rolstoel zitten", vertelt Herman Rozendom van de wandelafdeling van Atletiek Vereniging Rijssen. De club organiseert de wandeldag samen met Rotary Rijssen Regge Regio. De route loopt langs havezate De Oosterhof en de Regge, onder andere over het bruggetje onder de S15.

De 10 kilometer voert langs de Elsgraven richting Exoo en langs de Regge. Wie even pauzeren wil kan terecht op Landgoed De Elsgraven.

De liefhebbers van de 20 kilometer wandelen via de Elsgraven richting de Enterse Waarf en door het prachtige gebied van de Doorbraak. In Ypelo is een mobiele pauzemogelijkheid. Vrijwilligers zorgen hier voor een hapje en/of een drankje. Ook de opbrengst daarvan komt ten goede aan de Zonnebloem Rijssen.

De wandelaars voor de 30 kilometer lopen ook door het nieuwe waterwingebied onder de rook van Almelo en wandelen door het buitengebied van Wierden weer terug. Loek Baaijens van AVR: "De routes leiden door een prachtig en erg afwisselend gebied rondom Rijssen, Enter en Wierden met volop bos, vlaktes, heide, waterstromen, heuvels en essen."
Nordic Walking

Alle routes zijn gepijld. Daarnaast zijn er routeboekjes beschikbaar. De routes zijn geschikt voor Nordic Walking. Honden mogen ook mee, maar wel aan de lijn.

Meewandelen kost 4 euro. Leden van de wandelbond betalen 3 euro. "De volledige opbrengst gaat naar de Zonnebloem. Natuurlijk kunnen mensen ook een vrije gift doneren", vertelt Johan Oude Engeberink van Rotary Rijssen Regge Regio. "We hopen op veel wandelaars, zeker nu er ook een kortere route uitgezet is. Door de keuze in afstanden is de tocht ook geschikt voor families en niet-getrainde deelnemers."

Startlocatie
Parkgebouw
Oosterhofweg 49
7461 BT Rijssen.

Afstand en starttijd
30 km: 8.00-10.00 uur.
20 km: 8.00-11.00 uur.
10 km: 8.30-12.00 uur.
5 km: 8.30-12.00 uur.

Deelname 4 euro; leden KWBN 3 euro.
Het startbureau sluit om 17.00 uur.

Bereikbaarheid
Het startbureau is bereikbaar per bus.
Het startbureau is 850 meter lopen vanaf het treinstation.
Grote, gratis parkeerplaats.

De Zonnebloem
De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking.

Organisatie
Wandelafdeling AV Rijssen
Rotary Rijssen Regge Regio

www.wandeleninrijssen.nl

www.rotary.nl/rijssen

Meer berichten