Eddy van der Ley ontvangt in theater De Kleine Willem Hennie Kuiper, Bas Nijhuis en Gertjan Verbeek. Foto: Wouter Huisman
Eddy van der Ley ontvangt in theater De Kleine Willem Hennie Kuiper, Bas Nijhuis en Gertjan Verbeek. Foto: Wouter Huisman (Foto: )

Nieuwe formule met Eddy van der Ley: Het Twents Theatercollege

ENSCHEDE - Het Wilminktheater in Enschede presenteert in theater De Kleine Willem voor het seizoen 2018/2019 een gloednieuwe formule: het Twents Theatercollege. Bekende Tukkers hebben de hoofdrol en delen hun levensverhaal met het publiek.

Presentator/interviewer Eddy van der Ley, zelf Enschedeër, neemt drie sportpersonality's met Twentse roots mee op een even inspirerende als avontuurlijke reis door hun leven en werk, langs tegenslag en verdriet, geluk en glorie. "We gaan het leven doornemen van in de eerste plaats Hennie Kuiper, een grootheid van het cyclisme. Het wordt een mooi verhaal over zijn leven, zijn hoogtepunten maar ook dieptepunten. Nummer twee is Bas Nijhuis. Hij is de meest charismatische scheidsrechter van het Nederlandse voetbal met een geweldig verhaal. Gertjan Verbeek is nummer drie. Hij heeft een geweldig verhaal. En misschien juist het feit dat hij eruit is geknikkerd bij FC Twente is wellicht wel de aanleiding om juist hier te komen," zegt Eddy.

Hennie Kuiper

Hennie Kuiper komt op dinsdag 18 september naar De Kleine Willem. Hij is de meest succesvolle sporter die de regio Twente heeft voortgebracht. De karaktervolle wielrenner - geboren in Denekamp, woonachtig in Enschede – fietste tussen 1975 en 1985 een meer dan indrukwekkende erelijst bij elkaar. Aan de hand van Van der Ley onderneemt Kuiper, ondersteund door heroïsche beelden, de 'etappe van zijn leven'. Het publiek krijgt de kans om mee te praten en vragen te stellen. Na afloop van de theatershow is er met alle gasten een meet & greet.

Bas Nijhuis

Topartibter Bas Nijhuis geeft op dinsdag 2 oktober de bezoekers een unieke blik in zijn leven als toparbiter. In de met humor overgoten show, ook interessant voor niet-voetballiefhebbers, neemt Nijhuis het publiek mee naar de sfeer en dynamiek van stadion, kleedkamer en voetbalveld.

Gertjan Verbeek

Gertjan Verbeek is dinsdag 30 oktober te gast. De oud-oefenmeester van FC Twente, is opgegroeid in Enschede.

Kijk voor meer informatie op www.wilminktheater.nl

Meer berichten