Scholieren kunnen in
Scholieren kunnen in (Foto: photography: Lotte Stekelenburg)

Scholieren op rondleiding in Rijksmuseum Twenthe

ENSCHEDE - Theater Sonnevanck verzorgt vanaf dit schooljaar een theatrale rondleiding, genaamd Vita. Deze rondleiding hoort bij de tentoonstelling Ars Longa, vita brevis in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

De rondleiding is onderdeel van het aanbod van het Roombeek Cultuurpark Educatie en is te boeken voor groep 4 tot en met 6 (7- tot en met 10-jarigen) van het primair onderwijs. Vita is een coproductie van Theater Sonnevanck, Rijksmuseum Twenthe en Roombeek Cultuurpark Educatie.

''In het museum heeft alles, maar écht alles een mooi plekje, behalve Vita. Ze zoekt een stukje ruimte waar ze helemaal zichzelf kan zijn, en waar ze bij de andere kunstwerken past. Maar steeds wanneer ze denkt het gevonden te hebben, voelt ze zich toch weer niet op haar plek'', zo laat het museum weten. Ars longa, vita brevis ('de kunst is lang, het leven kort') is de nieuwe collectiepresentatie van het museum, met als centrale thema 'de menselijke conditie'. Er zijn negen kunstenaars uitgenodigd om ieder een eigen zaal in te richten en daarbij gebruik te maken van de museumcollectie in relatie tot een nieuw of bestaand werk van de kunstenaar.
Vanuit Theater Sonnevanck gaan actrices Susan Waanders, Regine Hilhorst en Nadieh Graumans-Tigchelaar roulerend de theatrale rondleiding verzorgen.

Basisscholen die meer informatie willen, kunnen een e-mail sturen naar educatie@roombeekcultuurpark.nl.

Foto: Lotte Stekelenburg

Meer berichten