Wolven, feiten en mythen: diorama: trekpleister op Holterberg

HOLTEN - In Natuurmuseum Holterberg wordt zondag 23 september om 11.00 uur een nieuw diorama geopend: 'The return of the Wolf'. Die eer valt te beurt aan de eerste bezoeker die dan gratis toegang heeft. Daarna wordt elk uur bij het tafereel verteld over wolven, feiten en mythen.

''Of we het nu leuk vinden of niet, de Wolf is onmiskenbaar bezig met een opmars in Europa'', zo laat het Natuurdiorama weten. ''Een aantal van deze roofdieren heeft langer of korter in ons land gezworven. De Holterberg is eind vorig jaar doorkruist door een wolf. Terug van weggeweest dus. In de zeventiende eeuw kwamen wolven nog veel voor in onze streken. Er werden drijfjachten gehouden om het ondier uit te roeien en op hun hoofd stond een premie.''

Het museum heeft een wolf in haar collectie. In een groot nieuw ingericht diorama is het dier te bewonderen. Een reebok en korhaan slaan op de vlucht wanneer ze de gevreesde rover in het oog krijgen. Dit tafereel wordt verbeeld in een diorama. Zie ook de site www.museumholterberg.nl.

Meer berichten