Lionsclub Twente Zuid brengt polosport naar Twente met het Twentsch Polo Event. Zaterdag krijg je officiële polowedstrijden te zien.
Lionsclub Twente Zuid brengt polosport naar Twente met het Twentsch Polo Event. Zaterdag krijg je officiële polowedstrijden te zien. (Foto: )

De grote Twentse Weekendagenda

TWENTE - Genoeg te doen, lezen we in de Grote Twentse Weekendagenda. Ook een agendabericht aanleveren? Dat kan via thuisintwente@persgroep.nl of plaats het op thuisintwente.nl.

Vrijdag 14 september

Najaarskermis
In Denekamp is de najaarskermis te bezoeken, met missietent. Zaterdagochtend is er kinderrommelmarkt en paarden- en ponymarkt.
VRIJ/ZA/ZO Denekamp, 15.30/8.00/13.00 uur.

Der König ist tot
Drie Duitse en een Twentse acteur (Laurens ten Den) vertellen het verhaal van 'Macbeth – der König ist tot. Lang leve de koning!' Kaarten inclusief buffet kosten 30 euro via Wilminktheater.
VRIJ/ZA/ZO Enschede, landhuis Hooge Boekel, 18.00/18.00/15.00 uur.

Hellendoornrally
Meer dan honderd auto's aan de start van de Hellendoornrally, een weekend spectaculaire autosport. De entree is 5 euro.
VRIJ/ZA Hellendorn, 't Lochter, 19.00/9.45 uur.

Muziek bij de vijver
Creedoen en Harmonie treden op tijdens de Vijvervrijdag. De entree is gratis.
VRIJ Enschede, Roombeek, 19.30 uur.

Whiskey & Music
Whiskey, masterclasses en muziek van Scrum en The Charles Darwin Selection: Whiskey & Music wordt goed gevierd. Kaarten 32,50 euro.
VRIJ Hengelo, Metropool, 19.30 uur.

Franse romantiek
De seizoensopening verloopt in Franse sferen dankzij het Orkest van het Oosten met Ravel, Chausson en Franck. Kaarten 26 euro.
VRIJ Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

Stork the Proms
De Amateurkunst van Hengelo presenteert 'Stork 150 jaar – the Proms'; drie concerten met de bewogen geschiedenis van machinefabriek Stork als rode draad. Kaarten kosten 4 euro (staan) of 6 euro (zit).
VRIJ/ZA/ZO Hengelo, Schouwburg, 20.00/20.00/14.30 uur.

Geen motherf*ckers
Kom maar op met die Republiek Twente, stellen André Manuel, Ernest Beuving en Thijs Kemperink in Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers (deel 3). Kaarten kosten 13,50 euro.
VRIJ Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

Zaterdag 15 september

Weerselose markt
Natuurlijk weer open van 8.30 tot 14.00 uur voor de leukste koopjes: de Weerselose Markt.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Knutseldag Bauhaus
Bauhaus Twente houdt een knutseldag voor kinderen (4+). De kinderen maken een klok van mascotte Flier de Mier. Meedoen is gratis.
ZA Hengelo, Bauhaus, 10.00 tot 16.00 uur.

Open dag kulturhus
Het kulturhus-nieuwe-stijl wordt heropend. Overdag is er open dag en 's avonds de grote show Thank You For the Music. Entree overdag is gratis, avondkaarten kosten 12,50 euro.
ZA Haaksbergen, kulturhus, 10.00 uur.

English Castlefair
Op landgoed Weldam is een Englisch Castelfair te bezoeken met veel stalletjes, muziek en demonstraties op het voorplein van het monumentale kasteel. De entree is 7 euro.
ZA Markelo, landgoed Weldam, 11.00 uur.

Open huis Kaliber
Kaliber Kunstenschool (Willem Wilminkplein 1) houdt open huis van 13.00 tot 15.00 uur voor wie wil muziek maken, dansen of creatief bezig zijn. Er zijn ook optredens en workshops.
ZA Enschede, Kaliber, 13.00 uur.

Twentsch Polo Event
Lionsclub Twente Zuid brengt polosport naar Twente met het Twentsch Polo Event. De entree is 7 euro en dan krijg je officiële polowedstrijden te zien.
ZA Enschede, Holzik Stables, 13.00 uur.

Kleine zeemeermin
Het sprookje van de Kleine Zeemeermin is te zien als musical met Sita in de hoofdrol. Kaarten kosten 16 euro.
ZA Oldenzaal, de Bond, 14.30 uur.

TK zeepkistenrace
De Bergweg wordt omgetoverd tot een parcours voor een het Twents Kampioenschap Zeepkistenrace, daarna is het 'Laat je niet kisten'-festival te bezoeken.
ZA Markelo, Bergweg, 15.00 uur.

Vissen & Mijn Man
De eenakters 'Vissen' en 'Mijn Man' van theatergroep September garanderen melancholie, vriendschap, zinloze seks, doodlopende gesprekken en veel wijn. Kaarten kosten 10 euro.
ZA/ZO Almelo, Hof 88, 20.15/15.00 uur.

Perscussion live
Percussion Live wordt een muzikaal showconcert van muziekvereniging St. Gregorius met klanken van marimba's, xylofoons, vibrafoons, marchingbells en nog veel meer, ondersteund door diverse slagwerkinstrumenten. Kaarten kosten 10 euro.
ZA Hertme, openluchttheater, 20.30 uur.

Half Way Station
Paco Plumtrek start het nieuwe seizoen met een optreden van Half Way Station; Elma en Rikke zijn terug van weggeweest. De entree is 8 euro.
ZA Almelo, Paco Plumtrek (oude Kolkschool), 20.30 uur.

Zondag 16 september

Herfstveldrit
De Holterberg Herfstveldrit van Wielervereniging Holten laat de terreinfietsers flink wat hoogtemeters maken. Er zijn routes van 35 en 50 kilometer. Meedoen kost 5 euro.
ZO Holten, sporthal 't Mossink, 8.30 uur.

Overgangstocht
Deldense Fietsclub de Twickeltrappers houdt weer de Overgangstocht; speciaal voor wielrenners die hun wielerfiets in de herfst vervangen voor mountainbike of veldfiets. Er zijn MTB-routes van 12 (kids), 33, 66 en 99 kilometer. Meedoen kost 5 euro.
ZO Ambt Delden, manege de Hoffmeijer, 8.30 uur.

De einde van de
zomermarkt

Nieuwe en gebruikte spullen worden verkocht tijdens de 'Einde van de zomermarkt' van 10.00 tot 17.00 uur.
ZO Haaksbergen, centrum, 10.00 uur.

Meet the Future
Meet the Future is de open dag van Technology Base op vliegbasis Twenthe. Bekijk demonstraties, uitvindingen, technieken en materialen en vergaap je aan de vliegshow. Wel eerst een ticket bestellen via meetthefuture.nu.
ZO Enschede, Technology Base, 11.00

Groene zondag
Groei & Bloei Enschede-Losser houdt de Groene Zondag, een middag die in het teken staat van planten, tuinen en tuinieren. De entree is gratis.
ZO Losser, Erve Kraesgenberg, 11.00 uur.

Open dag PW Golf
Golfclub PW (Prinses Wilhelmina) nodigt uit voor de open dag die van 11.00 tot 16.00 uur wordt gehouden op de negen holes NGF-baan aan de Maatmanweg 27.
ZO Enschede, PW Golf, 11.00 uur.

't Klauterwoud
Speelbos 't Klauterwoud (op landgoed Hof Espelo) is opgeknapt en dat wordt gevierd met een sprookjesmiddag. De entree is gratis.
ZO Enschede, Koetshuis Hof Espelo, 12.00 uur.

Straatfestival
Het Cultureel Straatfestival is een combinatie van kunstmarkt, boekenmarkt, muziek, dans en veel straatttheater.
ZO Delden, centrum, 12.00.

Almelo Regatta
Voor de 23e keer wordt de Cottwich Almelo Regatta gehouden op het Twentekanaal, zijtak Almelo, een landelijke roeiwedstrijd.
ZO Almelo, Twentekanaal, 12.30 uur.

Mode Event
Meer dan honderd modellen showen de nieuwste mode tijdens de drie modeshows op het Mode Event.
ZO Oldenzaal, centrum, 13.00 uur.

Volksmuziekmiddag
Er wordt weer volop gedanst tijdens de Volksmuziekmiddag. De entree is 4 euro.
ZO De Lutte, de Vereeniging, 13.30 uur.

Fashion Sunday
Wat gaan we dragen komend najaar? We zien het op de enorm lange catwalk die door het hele historische centrum van Ootmarsum voert.
ZO Ootmarsum, centrum, 13.30 uur.

Braziliaans concert
De muziekstijlen van Brazilië (samba, choro, bossa nova) komen voorbij in het concert van Vita Pagie en Jaime Nanoha. Kaarten 8,50 euro.
ZO Enschede, Vestzatheater, 15.00 uur.

Muziek en sfeer
In de muzikale serie Muziek & Sfeer klinken de klanken van organisten Henk Plas en Henk Linker. De entree is een vrije gift.
ZO Almelo, Georgiusbasiliek, 15.30 uur.

Koor en twee rappers
Koor Kanaljerood krijgt bijval van rappers De Geest en YP-EY. Het koor zingt eigen teksten en muziek over actuele thema's, de rappers verzorgen hun eigen teksten. De entree is 7,50 euro.
ZO Almelo, Feijn Lunchen & Lezen (bieb), 16.00 uur.

Toots & the Maytals
Raggaelegenden Toots & the Maytals spelen al hun klassiekers en laten hun beroemde soulvolle raggaesound horen. Kaarten kosten 36,25 euro.
ZO Hengelo, Metropool, 20.00 uur.

Meer berichten