Alles wat het Het ROC van Twente te bieden heeft, staat in een speciaal magazine dat deze wordt bezorgd.
Alles wat het Het ROC van Twente te bieden heeft, staat in een speciaal magazine dat deze wordt bezorgd. (Foto: )

ROC van Twente ook voor volwassenen

TWENTE - In de hele regio valt deze week een nieuw magazine voor middelbaar beroepsonderwijs op de deurmat. Het blad geeft een overzicht van de kansen die het Regionaal Opleidingscentrum ROC te bieden heeft. Het ROC van Twente richt zich daarbij niet alleen op jonge schoolverlaters, maar ook volwassenen en ouderen die willen omscholen of bijscholen worden aangesproken. Er wordt een enorm aanbod in trainingen, cursussen en (bedrijfs)opleidingen gepresenteerd.

"Het ROC van Twente is in dubbel opzicht praktijkgericht", weet hoofd studievoorlichting Reina Jans-Pauwels te vertellen. "In onze opleidingen en trainingen ligt de nadruk op vaardigheden en praktijk, zonder daarbij de theorie te vergeten. Het bedrijfsleven vraagt de laatste jaren weer nadrukkelijk om meer praktijkgerichte vakkrachten. Daar reageren wij met ons aanbod op. In onze samenwerking met het bedrijfsleven zijn we zelf ook gericht op de realiteit van de praktijk.''

Het magazine is een jaarlijks terugkerende uitgave. ''Dit jaar geven we daarin speciale aandacht aan de kansen die volwassenen bij ons hebben."

De doorstroming van het voortgezet onderwijs naar de dagopleidingen van het ROC zit de laatste jaren in de lift. Er is duidelijk meer aandacht en waardering voor de kwaliteiten van de vakmensen die het ROC opleidt. "We hebben dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst een officiële opening van het schooljaar gehad. Ook was er landelijke aandacht met aanwezigheid van de koning. Het geeft aan dat er belang wordt gehecht aan het opleiden van goede vakmensen. Het bedrijfsleven vraagt net zo sterk om bijscholing van personeel. Het is voor werknemers ook gunstig om goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Voor bijvoorbeeld de bouw, de zorg en de transportsector bieden we veel trainingen en bijscholingscursussen aan."

Geen wonder dat de parkeerplaatsen bij de verschillende ROC's in de avonduren vaak net zo goed bezet zijn als overdag. Tenslotte worden veel van de opleidingen voor volwassenen en ouderen in deeltijd gegeven. Bijblijven op je vakgebied is overigens niet de enige reden om het ROC magazine te lezen. "Het ROC heeft veel te bieden op het vlak van de persoonlijke ontwikkeling", vult Jans-Pauwels aan. "Leren is leuk en houdt jong. Steeds meer mensen kiezen op latere leeftijd voor trainingen in taal, mindfulness of yoga. Ook kunst, filosofie en creatieve vakken zijn in trek. In samenwerking met de Vrije Universiteit hebben we ook op dat gebied een breed aanbod. Leren vanuit hobby en passie is interessant, je kunt je een leven lang blijven ontwikkelen."

September is de 'Maand van het Leren en Werken'. In dat kader wordt bij het ROC deelgenomen aan het 'Festival van het Leren'. Dat betekent onder meer dat er gratis cursussen kunnen worden gevolgd.

In het bewaarmagazine is veel informatie opgenomen en anders biedt de website uitkomst: www.rocvantwente.nl.

Meer berichten