Münster staat binnenkort drie dagen in het teken van Schauraum met de Roter Platz las middelpunt. Foto: Thomas M. Weber/WebRock-Foto
Münster staat binnenkort drie dagen in het teken van Schauraum met de Roter Platz las middelpunt. Foto: Thomas M. Weber/WebRock-Foto (Thomas M.Weber / WebRock-Foto)

Schauraum jaarlijkse hoogtepunt op de culturele agenda Münster

MÜNSTER - Het jaarlijkse hoogtepunt op de culturele agenda in Münster is Schauraum. Van 30 augustus tot en met 1 september is de stad weer het toneel van dit veelzijdige evenement.

Tot de hoogtepunten behoort de inwijding van het lichtkunstwerk bij de barokke Dominikanerkirche. In de kerk maakt de slinger van Gerhard Richter de aardrotatie zichtbaar. Het slotakkoord is de Museumnacht op zaterdag 1 september. Meer dan veertig musea en galerieën bieden dan tot middernacht een programma.
Ook dit jaar is de trendy ingerichte en verlichte Roter Platz in de binnenhof van het stadhuis het middelpunt van Schauraum. Op donderdag 30 augustus om 17.00 uur opent burgemeester Markus Lewe het evenement en verandert het plein drie dagen lang in een urban lounge met live muziek, dj-sounds en hapjes en drankjes.

In Maxisand, de grote zandbak in het centrum van Münster, mogen tijdens Schauraum 's avonds na 18.00 uur ook grote mensen chillen. Met ligstoelen, zachte muziek en cocktails wordt de zandbak bij de kersenzuil van Thomas Schütte omgetoverd in een Art Beach. Rondom de zandbak en in de wijk is de fototentoonstelling #FACESno(W)here te zien.

Voor geïnteresseerden worden drie verschillende rondleidingen in de binnenstad aangeboden, evenals twee begeleide bustochten. De ene tocht heeft de kunstscene rondom het station en de binnenhaven als thema; de andere gaat naar het LVM-Kristall en de collectie van WestLotto. Alle rondleidingen zijn gratis en starten op de Roter Platz.

Voor de grote Vredestentoonstelling 'Frieden. Von der Antike bis heute', die in het kader van het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed in vijf musea in Münster te zien is, vormt de cultuurnacht de grote finale. Tot de talrijke activiteiten behoort ook de 'Kulturrucksack-Familienrundgang'. Kinderen van 10 tot 14 jaar en hun families en vrienden horen van jonge kunstenaars hun ideeën over vrede. De toegang voor de Museumnacht is gratis.

Het volledige programma staat op de website www.marketing.muenster.de

Meer berichten