De big band Eighty Nine.
De big band Eighty Nine. (Foto: )

Houtmaat: Swingen met de big band Eighty Nine

HENGELO - Cultuurpodium Houtmaat in Hengelo presenteert op zondag 8 juli tussen 14.30 en 15.00 uur orkestenzondag met deze middag een optreden van de big band Eighty Nine & Ellis.

''De band is in 1989 opgericht in Borne door enthousiaste muzikanten met verschillende muzikale achtergronden uit Borne en omgeving'', zo laat de organisatie weten. ''De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren twintig tot zestig. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde big bands tot bloei kwamen.''

Zangeres Loes Ossevoort en zanger Martin ter Haar maken de show compleet. Zij brengen hun interpretatie van de legendarische vocalisten uit die tijd zoals Frank Sinatra, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald en Billy Holiday.

Verschillende generaties zijn vertegenwoordigd in de band. ''Dit maakt big band Eighty-Nine echt bijzonder. Een aantal leden die de oprichting in 1989 heeft meegemaakt is er nog steeds, maar de jongste leden zijn student. Leeftijd blijkt niet uit maken als je samen muziek maakt en deze passie met elkaar deelt.''


Bekende muzikanten uit de regio hebben de band geleid: Wim Lammerink, Willy van Diepen, en Andrew Read. Sinds 2017 is de muzikale leiding in handen van Bert Fransen.

Meer berichten