Winnares van het Amsterdams Kleinkunst Festival, Lonneke Dort, treedt op in de theatertent van Fields of Joy. Foto: Joshua Bakar Bessy
Winnares van het Amsterdams Kleinkunst Festival, Lonneke Dort, treedt op in de theatertent van Fields of Joy. Foto: Joshua Bakar Bessy (Foto: Joshua Bakar Bessy)

Fields of Joy: Over de rode loper naar de theatertent

OLDENZAAL - Het Hulsbeek in Oldenzaal verandert op zaterdag 7 juli voor de vierde keer in het Fields of Joy Festival: Hét festival waarin alle zintuigen worden geprikkeld. De betere bands, de tofste dj's en andere nationale en internationale topacts zijn te zien, maar dit jaar is er ook ruimte voor theater.

Tijdens de 2018-editie van Fields of Joy is er een extra locatie toegevoegd aan het blokkenschema: De rode loper. Zes Twentse theaters hebben in overleg met de festivalorganisatie het programma samengesteld.

Overdag is twee keer de jeugdvoorstelling WC-monster te zien. 's Avonds is het tijd voor cabaret en staat de winnares van het Amsterdams Kleinkunstfestival op het podium: Lonneke Dort. Ook zijn De Gestampte Meisjes in de theatertent te zien.

De klanten van toiletjuffrouw Elène gaan de WC in, maar komen er niet meer uit. Zo begint de voorstelling WC-monster. Ze gaat op onderzoek uit met behulp van de kinderen. Zal ze het mysterie ontrafelen? Een flitsende, humoristische voorstelling over hoe de kracht van jezelf zijn, zorgt voor het overwinnen van obstakels.
Lonneke Dort
Lonneke Dort heeft de AKF Sonneveldprijs gewonnen. De jury was zeer lovend: "Lonneke Dort staat laid back op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen."

Een aanstormend theatercollectief van drie meiden. Esmée is verleidelijk, met een hoop zelfspot, Ymke direct, maar altijd eerlijk en Thenera onhandig met een goed gevoel voor humor. Confronterend, ongegeneerd en de schaamte voorbij.

Bij het betreden van een rode loper hoort natuurlijk ook flitslicht. Maak een foto op de rode loper bij de theatertent en deel deze op social media met de hashtag #derodeloper. De leukste foto wordt beloond met een rondje theaters en wint zes keer twee vrijkaarten.

De deelnemende theaters zijn Theater Hof 88 en Theaterhotel Almelo, Stadstheater De Bond in Oldenzaal, Theater Concordia en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en De Reggehof in Goor.

Meer informatie staat op www.twentsetheaters.nl

Meer berichten