Gerben Löwik op de nieuwe roltrap in de compleet vernieuwde en uitgebreide zaak in Vriezenveen. De officiële opening van de zaak is verschoven naar oktober.
Gerben Löwik op de nieuwe roltrap in de compleet vernieuwde en uitgebreide zaak in Vriezenveen. De officiële opening van de zaak is verschoven naar oktober. (Foto: )

Je komt ogen tekort bij verbouwd Löwik

VRIEZENVEEN - Bij Löwik Wonen en Slapen in Vriezenveen kom je ogen tekort. Door een verdubbeling van het winkeloppervlak en de nieuwe eigentijdse en eigenzinnige woonconcepten die in de meubelcollectie opgenomen zijn, raak je niet snel uitgekeken in deze supergrote en sfeervolle woonwinkel met haar compleet nieuwe indeling.

De meubelzaak is na de verbouwing, die een jaar duurde, maar liefst twee keer zo groot geworden.
"In mei van het vorig jaar zijn we begonnen met de sloop van het middengedeelte van de winkel. Dat gedeelte is nieuw opgezet met een verdiepingsvloer er boven. De winkelruimte is verdubbeld", vertelt eigenaar Gerben Löwik. De woonverdieping is ook beter toegankelijk gemaakt. Drie liften, waarvan één naast de nieuwe roltrap, vervoeren de bezoekers zonder problemen naar boven en weer naar beneden.

De vergrote verkoopruimte maakte het Löwik mogelijk meerdere nieuwe collecties toe te voegen. Löwik: "Zoals Pronto Wonen, een mooie collectie met betaalbare lifestyle meubelen. Alleen die afdeling is al 2000 vierkante meter." Ook het exclusieve merk House of Dutchz vond een plek in de vernieuwde meubelzaak. Dit merk, dat maar in veertien winkels in Nederland verkrijgbaar is, bestaat uit kwalitatief hoogwaardige en robuuste zitmeubelen in de mooiste leder- en stofsoorten. De zitmeubelformule Baenks, stijlvol, modern en eigenzinnig, is eveneens verkrijgbaar bij Löwik.

Met de verdubbeling van het winkeloppervlak is ook de collectie woonaccessoires omvangrijker geworden. Nieuw bij Löwik is de collectie van Coco Maison met prachtige en inspirerende woondecoraties, eigentijds en bijzonder, waarmee je een eigen, onderscheidende woonsfeer creëert.

De slaapkamerafdeling is uitgebreid met zo'n 500 vierkante meter. Er zijn nu op meer dan 3000 vierkante meter tal van bedformules te zien waaronder bekende merken als Auping, Tempur, Serta, DroomDomein, Eastborn, Pullman, Norma en Geltex Recticel. "Deze afdeling is nu ook beter toegankelijk en helemaal geïntegreerd in de zaak. Beter zichtbaar ook: als je de roltrap opgaat kijk je al meteen de slaapkamerafdeling in", vertelt Löwik.

Wie op zoek is naar meubels, woonaccessoires of woon-ideeën op wil doen kan zich helemaal uitleven bij Löwik Wonen en Slapen. De klanten komen dan ook van heinde en verre. "De gemiddelde bezoeker spendeert hier toch al gauw zo'n drie kwartier tot twee uur. We willen bezoekers dan ook graag de mogelijkheid bieden om hier ook een hapje te eten. Over een paar weken wordt het eerste gedeelte van het restaurant in gebruik genomen."


In april van dit jaar was de grote verbouwing afgerond en werden plannen gemaakt voor een officiële opening. Maar enorme waterschade door een tweetal hoosbuien gooide eind april en eind mei roet in het eten. "Het waren tegenslagen met behoorlijke schade. De schade is zo snel mogelijk hersteld, maar de opening kon niet doorgaan. De feestelijke opening is verschoven naar oktober, de Woonmaand."

 

Er wordt nog gewerkt aan de bouw van het nieuwe, volwaardige restaurant. Over een aantal weken wordt het eerste gedeelte in gebruik genomen en na de zomervakantie is het restaurant met de open keuken helemaal klaar. Uitbater is de familie Zandwijk. Löwik zorgt voor een sfeervolle ambiance. Ook mensen die geen meubels nodig hebben kunnen aanschuiven.

Meer berichten