Het mobiele theater van Toneelgroep Jan Vos, dat tot 8 juli neerstrijkt op Landgoed Het Nijenhuis, is het decor van twee thema-avonden.
Het mobiele theater van Toneelgroep Jan Vos, dat tot 8 juli neerstrijkt op Landgoed Het Nijenhuis, is het decor van twee thema-avonden. (Foto: Daphne van de Velde)

In gesprek: De rol van de mens op de natuur

DIEPENHEIM - ''Het toneelstuk Koning van het Grasland zet aan het denken en om nog meer food for thought te geven, worden er twee thema-avonden gehouden'', zo laat de organisatie weten.

Op dinsdag 26 juni trapt Cees Veerman, voormalig minister van landbouw/wetenschapper/econoom af. Hij geeft inhoud aan de thema-avond: Landbouwbeleid; mogelijkheden en onmogelijkheden voor de boer.
Op dinsdag 3 juli is het onderwerp van gesprek: Kunnen wij het tij nog keren? ''Wat kan ieder individu en wat kunnen we samen doen ter verbetering van het landschap en de natuur.'' De presentatie en leiding van het forum is ook deze avond in handen van Theo Hakkert. De avond wordt ingeleid door Albert Beintema die het boek De Grutto schreef en door Peter van den Brandhof, coördinator weidevogelbescherming in het Overijsselse landschap.

Beide avonden is er een panel dat met elkaar en het aanwezige publiek in gesprek gaat. De toegang tot deze panelgesprekken/forums is gratis. De avond begint om 20.00 uur. Aanmelden is gewenst via info@diepenheim.nl.

Meer berichten