Ken je dj Jeroen Post nog? Die zorgt voor de muziek tijdens de Happy Dancenight in food- en drinkclub de Wethouder in Denekamp.
Ken je dj Jeroen Post nog? Die zorgt voor de muziek tijdens de Happy Dancenight in food- en drinkclub de Wethouder in Denekamp. (Foto: )

De Grote Twentse Weekendagenda

Iets leuks doen dit weekend? Keus genoeg, lezen we in de grote Twentse weekendagenda. Als u ook een agendabericht wilt aanleveren, dan is dat welkom via thuisintwente@persgroep.nl en op www.thuisintwente.nl. Plaatsing is gratis en je bereikt er 260 duizend huishoudens in heel Twente mee.

Vrijdag 22 juni

School- en volksfeest
Dagelijks kermis en muziek in de feesttent tijdens het Goors school- en volksfeest. Met vrijdagavond muziek van Session, zaterdagavond van dj Marc Wiese en X-static en zondag om 11.00 uur de grote allegorische optocht. Aansluitend PPM Band.
VRIJ/ZA/ZO Goor, feestterrein, 14.00 uur.

Zunnewende
De zonnewende wordt gevierd op streektaalfestival Zunnewende. Met verhalenvertellers, zangers en muzikanten in verschillende streektalen. Afsluiter is Nathalie Baartman. Kaarten kosten 10 euro.
VRIJ Hellendoorn, landgoed Schuilenburg, 16.00 uur.


Lust foodtruckfestival
In het Schelfhorstpark komen foodtrucks, speciaalbieren, kinderactiviteiten en live muziek samen op Lust foodtruckfestival.
VRIJ/ZA/ZO Almelo, Schelhorstpark, 16.00/12.00/12.00 uur.

Etensfestival Trek
Foodtruckfestival Trek strijkt neer in het Volkspark datwordt omgetoverd in een openluchtrestaurant. Eten, live muziek en theater zijn de hoofdingrediënten. De entree is gratis.
VRIJ/ZA/ZO Enschede, Volkspark, 16.00/14.00/14.00 uur.


Samenloop voor Hoop
Samenloop voor Hoop is een 24-uurswandelestafette voor het KWF. Er zijn muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies.
VRIJ/ZA Oldenzaal, Hulsbeek, 17.00 uur.

Dijkerhoeks feest
Het Dijkerhoeks feest bestaat 125 jaar. Dat wordt gevierd tot en met zondag. Met vrijdag een revue en band Alive, zaterdagavond muziek van Kroepin en Daredevials en zondag vanaf 12.00 uur brunch en muziek van de Grosmeijers, One Two Trio, Helene Fischer (by Sarah) en Gust.
VRIJ/ZA/ZO Dijkerhoek, feestterrein, 19.45 uur.

Zomerconcert Kaliber
Kaliber Kunstenschool sluit het seizoen af met een zomerconcert van de volwassen leerlingen. We horen het blokfluitensemble, het strijkersensemble, het Twents Balkanensemble en koor Noon Time Singers. De entree is gratis.
VRIJ Almelo, kapel Hof 88, 20.00 uur.

Nachtvlindernacht
Tijdens de nachtvlindernacht volg je samen met vlinderexperts de nachtelijke avonturen van deze vlinders. Ze worden gelokt met licht en doeken en dan blijken ze heel mooi. Meedoen kost 3 euro (kinderen 1,50 euro).
VRIJ Enschede, Koetshuis Hof Espelo, 21.00 uur.


Release van Yenga
De Nederlandse-Duitse artrock- en psychedelicaband Yenga presenteert de nieuwe EP met een niet-alledaags instrumentarium met vibrafoon en analoge synths. De entree is 7,50 euro.
VRIJ Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Zaterdag 23 juni

Triathlon Wierden
Iedereen vanaf 14 jaar mag meedoen aan de laagdrempelige 1/8ste triatlon. Er is ook een mini-triatlon voor kinderen van 7 tot en met 16 jaar.
ZA Wierden, Lageveld, 8.45 uur.

Modelvliegshow
De Modelvliegclub Nijverdal houdt een internationale vliegshow op haar modelvliegterrein (Tempelweg 1). Een groot aantal piloten laat het publiek genieten van de meest uiteenlopende modelvliegtuigen, onder wie topvliegers uit vele landen. De entree is gratis.
ZA/ZO Nijverdal, Modelvliegterrein, 10.00 uur.

Open huis UT
Universiteit Twente opent de deuren tijdens het open huis. Studenten en onderzoekers geven workshops, demonstraties en rondleidingen. Samen geven ze een veelzijdig beeld van de universiteit.
ZA Enschede, UT, 11.00 uur.

Platen en cd's
Een mooi aanbod vinyl en een ruim aanbod cd's is te vinden op de Kleine Enschedese platen- en cd-beurs (bij Stoet, op het plein bij de openbare bibliotheek). Met achtergrondmuziek van Arris Roordink.
ZA Enschede, Stoet, 11.00 uur.

All Mellow
Paco Plumtrek presenteert de tiende editie van het All Mellow straatmuziekfestival met 22 acts op tien speelplekken in het centrum. De bekendste naam is Lenny Kuhr.
ZA Almelo, centrum, 12.00 uur.

Forest Hill Festival
Tijdens het Forest Hill Festival klinkt op twee podia muziek van D-Block & S-te-fan, Mental Theo, Kleazer, Hovius Plays Pearl Jam, Moombahteam, the Marshalls en nog veel meer. Kaarten kosten 20 euro.
ZA Vroomshoop, ijsbaan, 16.00 uur.

Country in het bos
Tijdens Country music in the Woods sluit Nijverdaller Martijn (van der Kolk) Country Artist afscheid van zijn carrière als countryartiest met collega-artiesten. Kaarten kosten 12,50 euro.
ZA Nijverdal, openluchttheater, 19.30 uur.

Zwoele zomeravond
De Zwoele Zomeravond in het arboretum is een kleinschalig festival met veel akoestische muziek in een ontspannen sfeer. Kaarten kosten 10 euro.
ZA De Lutte, arboretum Poortbulten, 20.00 uur.

Waylon uitverkocht
Jammer, geen kaarten meer voor het concert van Waylon. Uitverkocht.
ZA Hengelo, Metropool, 21.30 uur.

Dansen met Jeroen Post
Slam!FM-dj's Jeroen Post en Sonicnoise zorgen voor de muziek tijdens de Happy Dancenight. Kaarten kosten 3 euro via wethouder.nl.
ZA Denekamp, de wethouder, 22.00 uur.

Zondag 24 juni

Dom Verdanloop
De Dom Verdanloop kent verschillende afstanden en parcoursen voor hardlopers en wandelaars. Je moet je wel voorinschrijven via domverdan.nl.
ZO Reutum, centrum, 7.00 uur.


Oldtimerdag Saasveld
Talloze auto's, vrachtwagens, trekkers, motoren en stoommachines zijn te bewonderen tijdens de internationale oldtimerdag. De entree is 5 euro.
ZO Saasveld, Loodijk, 10.00 uur.

Koopzondag Enschede
Er is koopzondag in het centrum van Enschede (de hele zomer) en op het Van Heekplein wordt een curiosa- en snuffelmarkt gehouden.
ZO Enschede, centrum, 12.00 uur.

Burbach Woon
De groene omgeving van het Hagen is het decor van de het eerste Burbach Woonevent. Met lokale deelnemers die er samen een veelzijdige woonbeurs van maken.
ZO Haaksbergen, het Hagen, 12.00 uur.

Koopzondag Almelo
Ook in het centrum van Almelo houden de winkeliers koopzondag.
ZO Almelo, centrum, 12.00 uur.

Joods verleden
Tijdens de wandeling 'sporen van een Joods verleden' wordt verteld over de Joodse geschiedenis in de wijk rond de synagoge. Meedoen kost 3 euro.
ZO Enschede, Synagoge, 12.30 uur.


Allegorische optocht
Het hoogtepunt van het Goorse school- en volksfeest is de grote allegorische optocht. Het thema is 'de overtreffende trap'.
ZO Goor, centrum, 12.45 uur.

Open zondag bijentuin
De imkers geven tijdens de open zondag uitleg over het leven van de honingbij. Er is ook Hengelose honing te koop in de bijentuin aan de Landmansweg 151.
ZO Hengelo, bijentuin, 13.00 uur.

Run bike run
7,4 kilometer hardlopen, 31 kilometer fietsen en 3,7 kilometer hardlopen: Run Bike Run Deurningen staat weer in de startblokken. Er wordt meegedaan door atleten in een individueel en een duoprogramma.
ZO Deurningen, centrum, 14.00 uur.

Ribs en polka's
De tweede editie van Ribs en Polka's wordt gevierd in park de Geuren; een middag vol Egerländermuziek en een buitenbar vol ribbetjes en andere lekkernijen. Met optredens van de Borchländer Musikanten (Borculo), Larenka (Laren) en de Eschländerkapel (Hellendoorn). De entree is gratis.
ZO Hellendoorn, de Geuren, 14.00 uur.

Oyfo speelt Alice
De musicalproductieklas van Oyfo Kunst & Techniek speelt de musicalvoorstelling Alice in Wonderland. Leuk voor alle leeftijden. De entree voor de musical is gratis.
ZO Hengelo, de Houtmaat, 15.00 uur.

Foto-expositie van start
Fotogalerie Objektief opent de expositie 'Under Sweet Surveillance' met werk van jonge fotografen die de afgelopen jaren zijn afgestuurd aan Aki ArtEZ: Hannelotte van Elst, Annejet Brandsma, Nina Musholt en Ruben van der Sleen. De expo is daarna te bezoeken tot en met 21 juli.
ZO Enschede, fotogalerie Objektief, 16.00 uur.

Meer berichten