Martin van der Starre is een van de vele artiesten die optreedt tijdens Musicals in het Volkspark.
Martin van der Starre is een van de vele artiesten die optreedt tijdens Musicals in het Volkspark. (Foto: )

Musicals in het Volkspark als grensoverschrijdend concert

ENSCHEDE - Ter ere van het 25-jarig jubileum van Kunst in het Volkspark wordt er zaterdagavond 9 juni vanaf 20.00 uur midden in het Volkspark in Enschede een groots gratis toegankelijk musicalspektakel gehouden: Musicals in het Volkspark. Er zijn optredens van onder anderen Joke de Kruijf, Maike Boerdam, Martin van der Starre, Marjolein Teepen, Sophia Wezer, Milan van Weelden en Rosalie de Jong. De presentatie is in handen van Frits Sissing.

Daarnaast vertolkt de lokale musicalvereniging Studio65 een aantal musicalnummers.

De artiesten van de avond zijn musicalsterren die zowel in Nederland als Duitsland bekendheid hebben gekregen met hun rollen in de grootste musicals. Hiermee wordt duidelijk de verbinding gemaakt tussen Nederland en Duitsland; het centrale thema van Kunst in het Volkspark. Muziek is de verbindende factor, taal speelt hierin geen rol en de musicalnummers worden in verschillende talen gezongen.

Er worden nummers ten gehore gebracht uit bekende musicals als The Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Elisabeth, Tarzan en Evita. Verder zijn er hits uit We Will Rock You, Grease, On Your Feet en Mamma Mia. Naast deze onvergetelijke klassiekers zijn er ook verrassende nummers te horen uit nieuwe musicals als SOOF en STORK!

De muzikale leiding ligt in handen van Jos Pijnappel. De begeleiding van de nummers wordt gedaan door een eenmalig samengesteld harmonieorkest. De leden bestaan uit een mix van orkesten uit de regio Enschede, Hengelo en Gronau. Het orkest wordt ondersteund door een professioneel combo onder leiding van Henk Ruiter. Kortom, Musicals in het Volkspark belooft in alle opzichten een onvergetelijke avond te worden waarbij grensoverschrijdende verbinding centraal staat.

Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk. Net als op de zondag kan er eten en drinken gehaald worden voor en tijdens het concert. Voor de mensen die niet de hele avond willen staan, is er een stand waar stoelen te huur zijn. Zo kan iedereen genieten van dit concert in het Volkspark.

Eten in De Jaargetijden

De Jaargetijden zet voorafgaand aan het concert een terras in de achtertuin waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje. "We zetten bierbanken neer en zorgen voor een gezellige aanloop'', zegt Maikel Pot van de Jaargetijden.

Vanaf 18.00 uur wordt het achterterras van de horecagelegenheid in het Volkspark een open locatie voor vroege bezoekers van het musicalconcert. "Lekker met z'n allen eten in de tuin op ons terras'', zegt Pot. "Met een sateetje erbij, pulled pork - lekker borrelen in een ongedwongen sfeer, heel informeel.'' Reserveren hoeft niet, zegt Pot. ''De boodschap is dat je bij ons moet zijn voor iets kleins te eten en een drankje.''

Meer berichten