Evenals bij Het Verzet Kraakt zitten de gasten aan lange tafels, deze keer in de stijl van het feest in 1968 rond een eeuw Stork. Foto: Stefan van Vlijmen
Evenals bij Het Verzet Kraakt zitten de gasten aan lange tafels, deze keer in de stijl van het feest in 1968 rond een eeuw Stork. Foto: Stefan van Vlijmen (Foto: Theaterhotel Almelo)

Bedienen in stijl: Theaterhotel zoekt medewerkers voor STORK!

HENGELO - Bedienen tijdens een bijzonder feest, een spraakmakend feest zelfs, dat kan in augustus en september van dit jaar tijdens de uitvoeringen van het theaterspektakel STORK! Het muziektheater is te beleven op het voormalig Storkterrein in Hengelo, Ketelfabriek Hart van Zuid, in het hart van de stad. Op dit terrein staat tijdens de opvoeringsweken een grote tent waar de bezoekers worden ontvangen met een driegangen diner.

In de tent gaat de bezoeker terug naar het jaar 1968, naar het grote feest ter gelegenheid van honderd jaar Stork. De feestelijke ontvangst in stijl van de voorstelling en het gezamenlijk eten aan lange tafels, vaak met onbekenden naast je, is een wezenlijk onderdeel van de productie en de totaalbeleving van STORK!

"Wij zoeken medewerkers in de bediening op de voorstellingsdagen van STORK! Op dit moment zijn dit de donderdag, vrijdag en zaterdag. De woensdag en zondag zijn nu nog optionele voorstellingsdagen, maar we gaan ervan uit dat we die dagen ook voorstellingen hebben. Bij de vorige editie, Het Verzet Kraakt, was dit ook het geval. En we willen natuurlijk goed voorbereid zijn!", zegt Simone van Vlijmen, personeelsfunctionaris van Theaterhotel Almelo.

De medewerkers moeten dagelijks tussen 16.00 en 17.00 uur kunnen starten met werken. "Ervaring is natuurlijk erg handig, maar niet noodzakelijk, omdat de werkzaamheden relatief eenvoudig zijn bij dit spektakel. Er hoeven geen drankjes geserveerd te worden, want de flessen wijn en water staan op de tafels. Het diner wordt in schalen geserveerd. De gasten moeten zelf inschenken en opscheppen aan tafel. Dat is de charme van het evenement. Het gemeenschappelijk nuttigen van de maaltijd, vaak met onbekenden naast je is een wezenlijk onderdeel van de productie en totaalbeleving van STORK! Op deze wijze worden er elke avond meer dan duizend mensen bediend aan lange tafels."

Of de medewerkers in kleding gaan uit die tijd is nog niet helemaal duidelijk. "Het zal werkkleding zijn die comfortabel zit. De medewerkers zullen zelf waarschijnlijk de basiskleding moeten verzorgen, maar ongetwijfeld hebben ze dat al wel in de kast hangen. De overige kleding verzorgen wij."

Betrokken zijn bij deze bijzondere theaterproductie heeft iets speciaals. Van Vlijmen: "Gedurende de productie wordt het echt een grote familie. De sfeer is uitstekend en we lachen heel wat af. Het is hard werken, maar zeker net zo hard lachen. Mijn ervaring is dat er veel vriendschappen gesmeed worden. Er is een grote mate van verbondenheid, betrokkenheid. Men wil deel uitmaken van dit geheel." Zelf was Van Vlijmen nauw betrokken bij de uitvoeringen van Het Verzet Kraakt. "Elke avond liep ik mee de maaltijd te serveren. Het was een prachtige ervaring! Dit jaar ben ik zeker weer van de partij. Er zijn nu nog veel medewerkers die bij het Verzet Kraakt zijn gestart met werken, werkzaam in ons Theaterhotel. Het blijkt dus dat ze graag voor ons hebben gewerkt en wilden blijven werken na het project. De band met hen blijft speciaal."

Van Vlijmen over de medewerkers: "We zoeken medewerkers vanaf 18 jaar, die minimaal tien avonden beschikbaar zijn in de periode van 20 augustus tot en met 23 september, vanaf 16.00/17.00 uur. Het liefst uit Hengelo of uit de directe omgeving. De medewerkers verdienen het uurloon dat bij hun leeftijd hoort."

Geïnteresseerd? Stuur dan voor 20 juni een e-mail met cv naar Simone van Vlijmen: s.vanvlijmen@theaterhotel.nl.

Meer berichten