Foto:

Rough Conditions Adventure Film Festival naar Twente

ENSCHEDE - Het Rough Conditions Adventure Film Festival strijkt op vrijdag 15 juni vanaf 19.30 uur neer in filmtheater Concordia in Enschede.

Het RCAFF is een filmfestival dat zich richt op avontuurlijke reizen. ''Lange reizen gemaakt met een fiets, op een brommer of met de benenwagen die door iedereen gemaakt kunnen worden. Geen extreme sports of atletische capriolen'', aldus Condordia.

Creatief avonturier Erwin Zantinga (foto) presenteert negen korte films over bijzondere, persoonlijke avonturen. ''Zo volgen we Peter Hochhauser langs de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada (4240 kilometer) en maken we kennis met vier veteranen die terugkeren naar Irak om daar te reizen om zo hun oorlogsverleden te kunnen verwerken. Van Sydney naar London op de brommer? Nathan Milward kan erover meepraten. En dan is er de Brit Dave Cornthwaithe die met drie vrienden de wateren rondom het Caribische eiland Martinique met een SUP board navigeert. Met lezing over hoe de dagelijkse sleur doorbroken kan worden door middel van korte avontuurlijke reizen.''

Kaarten kosten 9 euro. Zie voor meer informatie www.concordia.nl

Meer berichten