Foto:

Amicitia Vriezenveen draait warm voor grote rommelmarkt

Vriezenveen - Overuren maken ze nog net niet, maar druk met het organiseren van de grote rommelmarkt en veiling zijn ze bij korfbalclub Amicitia in Vriezenveen zeker. Op zaterdag 9 juni wordt de jaarlijkse rommelmarkt en veiling gehouden bij het clubhuis van Amicitia op Sportpark het Midden in Vriezenveen.

"Het is traditioneel een geweldige festiviteit in Vriezenveen, met duizenden bezoekers, die al heel wat jaren op het programma staat'', zegt voorzitter Gerard Nijkamp. "De leden van Amicitia zijn er ruim twee weken druk mee. Naast het goed gesorteerde aanbod in de marktkramen, gaan veilingmeester Gerd en zijn assistenten de fraaie stukken aan de man brengen via een veiling. Elk jaar worden in Vriezenveen in de eerste weken van juni aanhangers vol spullen opgehaald en telkens blijkt dat er op de zolders of in de schuren en bergingen nog voldoende waardevolle goederen staan.''

Gerd spreekt van een 'aparte happening'. "Vele vaste klanten uit de hele regio vinden bij Amicitia de spullen die ze zoeken. Verder is deze dag voor veel leden van Amicitia een activiteit waar men naar uitkijkt en, zoals gezegd, komen er ook veel bezoekers die de tweede zaterdag in juni vast in hun agenda hebben staan."

Zaterdag worden de hekken om klokslag 12.00 uur opengezet. Om 12.30 uur start de veiling. Naast goed gesorteerde goederen en boeken op de marktkramen, worden ook weer enkele bijzondere en unieke voorwerpen geveild.

Meer berichten