De landelijke finale van het Nederlands Korenfestival wordt gehouden tijdens korenfestival Amusing. Meer dan honderd zanggroepen zijn zaterdag te vinden in de hele binnenstad van Hengelo.
De landelijke finale van het Nederlands Korenfestival wordt gehouden tijdens korenfestival Amusing. Meer dan honderd zanggroepen zijn zaterdag te vinden in de hele binnenstad van Hengelo. (Foto: )

De grote Twents Weekendagenda

Thuis in Twente verzamelt altijd de leukste uitjes in het weekend. Wil je ook een agendebericht aanleveren? Dat kan via thuisintwente@persgroep.nl of plaats het op www.thuisintwente.nl. Let op: deadline al op donderdag. Plaatsing is gratis service. Je bereikt er meer dan 160 duizend huishoudens in Twente mee.

Vrijdag 1 juni

Open brouwerijdagen
Alles over bier en Grolsch in het bijzonder ontdek je tijdens de Grolsch Brouwerijdagen. Dat kost 15 euro inclusief rondleiding, proeverij en bezoek aan de proefbrouwerij. Wel reserveren.
VRIJ/ZA Enschede, Grolsch, 13.30 uur.

Zomerfeesten Saasveld
Vrijdag de Tiroler avond, zaterdag feest met the Euro's en zondag muziek van Tributo to the Cats: Saasveld viert de zomerfeesten.
VRIJ/ZA/ZO Saasveld, zomerfeesten, 15.30 uur.

Dorpsfeesten Weerselo
Weerselo viert de dorpsfeesten met dagelijks kermis, zaterdagavond muziek van band Kroepin en zondag veel familieactiviteiten en muziek van The Classics Revivalband.
VRIJ/ZA/ZO Weerselo, centrum, 20.30 uur.

Op karakter
De Nacht van Hengelo wordt gevierd maar dat heeft een nieuwe naam: Op Karakter. Een driedaags evenement waar de Stork Nacht van Hengelo het hoofdbestanddeel van is. Vanavond is de wielerronde en muziek van Chrystal Dream en Ronnie Flex op het marktplein.
VRIJ Hengelo, centrum, 17.00 uur.

Twenterandrun
Meer dan 1600 lopers doen mee aan de Twenterandrun. Dat gaat gepaard met feest langs het parcours.
VRIJ Vriezenveen, centrum, 18.10 uur.

Bergweg speelt Vogels
Theatergroep Bergweg speelt 'Vogels', een licht erotisch stuk van Haye van der Heyden. Vol verrassende wendingen. Kaarten kosten 10 euro. Ook zaterdag en zondag te bezoeken.
VRIJ/ZA/ZO Enschede, Vestzaktheater, 20.00/20.00/14.30 uur.

Lohues' Vlier
De bekendste troubadour en liedjesschrijver van het land komt naar Enschede: Daniel Lohues speelt 'Vlier'. Kaarten kosten 26 euro. Het is de laatste keer dit seizoen dat Vlier in onze regio te zien is.
VRIJ Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Avondwandeling
De gids van het Landkaartje neemt wandelaars mee door het Beuninger Achterveld en vertelt over diverse vogelsoorten. Meedoen kost 5 euro. Aanmelden via marianne@hetlandkaartje.com.
VRIJ Beuningen, Holtweg, 20.30 uur.

Ryan McGarvey
Ryan McGarvey zorgt voor een avondje blues met een stevig inslag. Een legende in wording, als we de critici mogen geloven. Kaarten kosten 16,25 euro.
VRIJ Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Zaterdag 2 juni

Streekmarkt Delden
Het is de eerste zaterdag van de maand en dus is er een streekmarkt in Delden, vol streekproducten. Te bezoeken van 9.00 tot 15.00 uur.
ZA Delden, centrum, 9.00 uur.

Open dag modelbouw
Modelbouwvereniging Twente houdt de jaarlijkse open dag met stoom- en elektrische treinen, boten, motoren en machines. Allemaal op schaal. Kinderen mogen op treinen meerijden.
ZA Enschede, Beltrumbrink 52a, 10.00 uur.


Korenfestival Amusing
De landelijke finale van het Nederlands Korenfestival wordt gehouden tijdens korenfestival Amusing. Meer dan honderd zanggroepen zijn te vinden in de hele binnenstad, op negentien binnen- en buitenpodia.
ZA Hengelo, centrum, 11.00 uur.

Beekparkfestival
Het Bornsche Beekpark staat vol attracties en infostands tijdens het Beekparkfestival. De plek voor bouwen, wonen, tuin en interieur. De entree is gratis.
ZA Borne, Bornsche Beekpark, 11.00 uur.

Maibaumfest Twente
Het Hengelose marktplein wordt omgetoverd tot Duitse biergarten tijdens het Maibaumfest Twente. Duitse muziek en lekkernijen onder de meiboom. Op het podium Helene Fischer-tribute, Dennie Christian en Die Anseltaler. Onderdeel van 'Op Karakter'.
ZA Hengelo, Markt, 19.00 uur.

Geloof ons nou maar
Veldhuis & Kemper vinden dat iedereen zelf moet nadenken en kritisch moet blijven, horen we in 'Geloof ons nou maar'. Kaarten kosten 25,50 euro.
ZA Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Ghielmi & Ghielmi
Boers Vittorio (gamba) en Lorenzo (klavecimbel) Ghielmi vertolken Bachsonates. Aanrader voor barokliefhebbers. Kaarten kosten 26,50 euro.
ZA Enschede, Grote Kerk, 20.00 uur.

De westerling
DeltaDua zoomt in op een zwarte bladzijde uit de koloniale geschiedenis in het muziektheaterstuk Westerling, een Broederstrijd. Kaarten kosten 19,50 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

The Bruceband
The Bruceband brengt een ode aan Bruce Bringsteens album Darkness on the Edge of Town. Kaarten kosten 18,75 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

The great Queen Rats
The Great Queen Rats komen speciaal vanuit Italië naar Nijverdal om te laten horen waarom zij een van de beste Queentributes van Europa brengen. Kaarten kosten 20 euro.
ZA Nijverdal, ZINiN openluchttheater, 21.00 uur.

Nachtzwaluwtocht
Wandelaars ontdekken als over de nachtzwaluw tijdens de avondwandeling over de Holterberg. Meedoen kost 6 euro; reserveren via info@museumholterberg.nl.
ZA Holten, Natuurmuseum, 21.30 uur.

Zondag 3 juni

Open dag Aamsveen
NON-Aamsveen doet mee aan de landelijke open dag naaktrecreatie. Ze laten bezoekers graag kennismaken met de naaktstranden, de ligweides en de rest van het terrein.
ZO Enschede, Lappenpad 250, 10.00 uur.

Open huis Ostana
Ook Ostana naturistenvereniging doet mee aan de open dag naaktrecreatie met een open huis op de blootgewone camping.
ZO Enschede, Oude Buurserdijk 201, 11.00 uur.


Platen- en cd-markt
Metropool verandert in de grootste platen- en cd-markt van de provincie met duizenden lps, singles, cd's en dvd's. De entree is 5 euro.
ZO Hengelo, Metropool, 11.00 uur.

Scholtenhagenfestival
Jong talent, de Haaksbergse harmonie, Boh Foi Toch en nog veel meer komen voorbij tijdens het Scholthagenfestival. De entree is gratis.
ZO Haaksbergen, park Scholtenhagen, 13.00 uur.

Koopzondag Enschede
Het is de eerste zondag van de maand en dus is er koopzondag in Enschede. Op het Van Heekplein is een snuffelmarkt.
ZO Enschede, centrum, 12.00 uur.

De Bazel bekijken
Eerst een lezing, daarna een lunch en rondleidingen door de synagoge, het Menko-Edesheimhuis en het Menko-van Damhuis. In de villa's zijn de bouwwerken van Karel de Bazel te bezichtigen. Kaarten 17,50 euro via vrienden@synagogeenschede.nl.
ZO Enschede, synagoge, 12.00 uur.

Groot oldtimerfestival
Het grootste oldtimerfestival van Oost-Nederland strijkt neer in Nijverdal. Classic cars, oldtimertrucks en klassieke brommers genoeg. Er is ook koopzondag.
ZO Nijverdal, centrum, 12.00 uur.

Voorjaarsheemtuindag
IVN Enschede nodigt uit voor de voorjaarsheemtuindag met strofiguren vlechten, zand strooien, dromenvangers maken en muziek. De entree is gratis.
ZO Enschede, Abraham Ledeboerpark, 13.00 uur.

Open dag bijentuin
Ontdek alles over de wonderlijke wereld van de honingbij tijdens de open zondag in de bijentuin (Landmansweg 151).
ZO Hengelo, bijentuin, 13.00 uur.

Kunsten op straat
Laat je verrassen door allerlei straatartiesten tijdens Kunsten op Straat. De voorstellingen zijn op verrassende plekken.
ZO Oldenzaal, centrum, 13.30 uur.

FBK-Games
Aanrader voor atletiekliefhebbers: de FBK-games die dit jaar een mix van sport en entertainment zijn.
ZO Hengelo, FBK-stadion, 15.00 uur.

Teun van de Steeg
Componist Teun van de Steeg keert terug naar zijn geboortedorp voor een concert. Kaarten 12,50 euro.
ZO Denekamp, kulturhus, 15.00 uur.

In memoriam Gall
Ter nagedachtenis van de Enschedese gitarist en componist Louis Ignatius Gall vindt een In Memoriamconcert plaats. Entree 10 euro.
ZO Borne, kulturhus, 15.00 uur.

Theaterschool Luna
De jeugdige talenten van theaterschool Luna zorgen voor zang- en dansperformances. Kaarten 12,50 euro.
ZO Haaksbergen, de Kappen, 16.00 uur.

Meer berichten