Janis Blaswich is de nieuwe doelman van Heracles Almelo.
Janis Blaswich is de nieuwe doelman van Heracles Almelo. (Foto: )

Heracles tegen Almelose selectie als voorbereiding nieuwe seizoen

ALMELO - Heracles Almelo begint onder de nieuwe trainer Frank Wormuth op zondag 1 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste groepstraining vindt plaats in het Polman Stadion. Vanaf zaterdag 7 juli staan er meerdere oefenduels op het programma.

Op 7 juli speelt Heracles volgens traditie tegen de Almelose selectie. Een dag later (zondag 8 juli) staat een oefenduel tegen het Duitse SV Meppen op het programma. Het weekend daarop speelt Heracles op zaterdag 14 juli tegen FC Emmen en op zondag 15 juli tegen Jong Ajax. De oefenwedstrijd tegen de kampioen van de Jupiler League wordt gespeeld tijdens de open dag van Heracles Almelo.
Als onderdeel van het trainingskamp in Billerbeck speelt Heracles tegen SF Lotte (vrijdag 20 juli) en Preussen Münster (zaterdag 21 juli).
Op dinsdag 24 juli oefent Heracles tegen FC Volendam en een dag later is Almere City de tegenstander. Jong Rosenborg BK is op dinsdag 31 juli de opponent.

In het doel van Heracles staat waarschijnlijk Janis Blaswich. De 27 jaar oude doelman komt over van Borussia Mönchengladbach en tekende in Almelo een driejarig contract met een optie voor nog een seizoen. "Ik ben blij met mijn overgang naar Heracles Almelo", aldus Blaswich. "Mijn doel is altijd geweest om zo hoog mogelijk te spelen. De eredivisie is een vooraanstaande Europese competitie waarin ik mijzelf kan bewijzen. De goede lijn van het afgelopen seizoen hoop ik bij Heracles door te trekken. Ik wil me verder ontwikkelen."

Technisch manager Mark-Jan Fledderus: "Met Janis halen we een moderne keeper in huis. Naast goede reflexen op de doellijn is hij ook voetballend sterk.''

Meer berichten