Johan Keizer is vrijwilligerscoördinator van de muziektheaterproductie STORK! Op 30 mei is er een informatieavond waar Johan en zijn collega's van alles vertellen over het werken als vrijwilliger bij STORK!
Johan Keizer is vrijwilligerscoördinator van de muziektheaterproductie STORK! Op 30 mei is er een informatieavond waar Johan en zijn collega's van alles vertellen over het werken als vrijwilliger bij STORK!

Theaterproductie STORK! zoekt enthousiaste vrijwilligers

HENGELO -  ''Wil jij meewerken aan de grootste Twentse theaterproductie van het jaar? Doe dan mee als vrijwilliger bij de muziektheaterproductie STORK!'' Dat zegt vrijwilligerscoördinator Johan Keizer die op zoek is naar enthousiaste mensen voor allerlei functies.

Wie meer informatie wil, is van harte welkom op de vrijwilligersavond die op woensdag 30 mei vanaf 19.30 uur wordt gehouden bij techniekmuseum Oyfo aan de Industriestaat 9 in Hengelo.

Tussen 21 augustus en 22 september speelt het avondvullende theaterspektakel STORK! in de unieke omgeving die een belangrijke rol speelt in 150 jaar Stork: Ketelfabriek Hart van Zuid in Hengelo.

Een productie als deze kan volgens Johan niet zonder vrijwilligers en krijgt zijn kracht omdat professionals en amateurs samenwerken. Tijdens de voorstellingen zijn er elke avond achter de schermen tweehonderd mensen nodig. ''Maar ook in de voorbereiding zijn we op zoek naar helpende handen'', zegt Johan. ''De werktijden zijn afhankelijk van de functie en worden altijd in overleg bepaald.''

Iedereen is welkom bij de vrijwilligersavond op woensdag 30 mei in Oyfo. De organisatie ziet graag de aanmelding voor aanwezigheid tijdens de vrijwilligersavond per e-mail tegemoet. Stuur hiervoor een e-mail met je contactgegevens naar vrijwilligers@stork150jaar.nl.

STORK! is een theaterstuk over dromen en daden dat op een adembenemende manier een bijzonder stuk lokale en regionale geschiedenis vertelt over 150 jaar Stork in Hengelo. Het wordt een verhaal over anderhalve eeuw familie, bedrijf, medewerkers, dromen en daden, opkomst en ondergang.
Op het Ketelfabriekterrein staat tijdens de opvoeringsweken een grote tent waar de bezoekers worden ontvangen met een driegangen diner, samengesteld door Lars van Galen van sterrenrestaurant 't Lansink. De feestelijke ontvangst in stijl van de voorstelling en het gezamenlijk eten aan lange tafels, vaak met onbekenden naast je, is een wezenlijk onderdeel van de productie en de totaalbeleving van STORK!

Een overzicht van de complete takenlijst en een aanmeldingsformulier staat op www.stork150jaar.nl

Wat is er zoal te doen voor vrijwilligers? Hierbij een overzicht van de diverse vacatures:


-Horeca:
catering voor cast en de medewerkers.

-Naaisters:
naaien van onder meer kostuums voor de productie.

-Gastvrouw en gastheer:
ontvangen en begeleiden van de bezoekers.

-Technische ondersteuning:
voor en achter de schermen.

-Parkeerhulpen:
om het verkeer in goede banen te leiden.

-Toiletdames:
schoonhouden van de toiletten.

-Runners:
wegbrengen en ophalen van diverse spullen en shuttledienst voor personen.

-Schoonmakers:
onder meer het terrein schoonhouden.

-Grimeren cast:
alle acteurs en actrices grimeren onder leiding van professionals.

-Kleedsters:
alle acteurs en actrices helpen bij het aankleden.

-Administratieve hulp:
het maken en bijhouden van onder meer diverse lijsten en e-mail bijhouden.

-Promotie:
bij onder meer braderieën, jaarmarkten, evenementen om bezoekers meer te vertellen over STORK!

Meer berichten