Ekaterina Levental (harp en mezzosopraan) en Eva Tebbe (harp en stem) vormen duo Bilitis. Ze nemen zondag hun nieuwe cd mee naar de Bornse Synagoge.
Ekaterina Levental (harp en mezzosopraan) en Eva Tebbe (harp en stem) vormen duo Bilitis. Ze nemen zondag hun nieuwe cd mee naar de Bornse Synagoge.

De Grote Twentse Weekendagenda

TWENTE - Thuis in Twente, de bijlage van alle Twentse Weekkranten, publiceert elke week een grote weekendagenda. Wil je ook een bericht aanleveren? Mail dan naar thuisintwente@persgroep.nl of plaats het op www.thuisintwente.nl.

VRIJDAG 4 MEI

4 mei-herdenking
Op de Canadese Begraafsplaats vindt de 4 mei-herdenking plaats met de Act of Remembrance, the Lament en the Commitment to Remember.
VRIJ Holten, Canadese Begraafplaats, 11.00 uur.

Oranjekermis
Vrijdag en zaterdag is de Oranjekermis nog te bezoeken in het centrum van Hengelo. Vrijdag van 13.30 tot 18.00 uur, zondag van 12.00 tot 23.00 uur.
VRIJ/ZA Hengelo, Burgemeester Jansenplein, 13.30/12.00 uur.

Dubbele vertoning
De film 'Hengelo bezetting en bevrijding' wordt twee keer vertoond, een film met origineel film- en fotomateriaal uit de periode van 1939 tot en met 1945 in Hengelo en omgeving. De entree is 2 euro.
VRIJ Hengelo, kulturhus Hasselo, 14.00/15.30 uur.

Rommelmarkt
Het Diaconaal Project houdt een grote rommelmarkt met meubelverkoop (overdekt) op twee locaties. Vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur, zaterdag van 8.30 tot 14.00 uur.
VRIJ/ZA Den Ham, Brinkstraat 6/Vriezendijk 50, 15.00/8.30 uur.

Kamer vol vreemden
JW Roy is terug met een nieuw album en een nieuw muziektheaterprogramma: A Room full of Strangers. Americana, country en roots. Kaarten kosten 18,50 euro.
VRIJ Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.


Ik verzet
Voor de voorstelling 'Ik Verzet' verdiepten jongeren uit Enschede zich in de geschiedenis van hun stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling start aansluitend op de herdenking. De spelers nemen het publiek mee op de route door het Volkspark.
VRIJ Enschede, Volkspark, 20.30 uur.

Guy Forsyth Trio
Guy Forsyth komt met zijn trio weer eens naar Metropool en hij heeft na zijn legendarische optreden in 1993 nog steeds een bijzondere band met de stad. Kaarten kosten 18,75 euro.
VRIJ Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Reis door de tijd
De voorstelling Montyn van de Stokerij is een vertelling over Jan Montyn, kunstenaar. Hoe een jongen met ene hang naar avontuur zich als 16-jarige aansloot bij de Duitsers en daar zijn leven lang de gevolgen van moest ondervinden. Kaarten kosten 15 euro.
VRIJ Enschede, Concordia, 21.00 uur.

Voorjaarsfeest
In Markvelde wordt het voorjaarsfeest gevierd. Vrijdag muziek van M-Factor & the Coffeecats en Rob Toonen. Zaterdag kinderspelen, vogelschieten, zitmaaierrace en piratenbattle. Zondag de aalnkettelrace, oldtimers en muziek van Half um Half.
VRIJ/ZA/ZO Markvelde, Steenmorsweg, 21.00 uur.


Wachten op transport
Elisabeth Oets brengt een hommage aan haar opa Philip Mechanicus. De kritische journalist werd in 1944 vermoord in Auschwitz. Kaarten voor 'Wachten op Transport' kosten 12,50 euro.
VRIJ Enschede, Kleine Willem, 21.00 uur.

ZATERDAG 5 MEI

Vroeg op pad
Een gids leidt wandelaars over de Sallandse Heuvelrug. Dat kost 4 euro. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl.
ZA Holten, buitencentrum Sallandse Heuvelrug, 7.00 uur.


Weerselose Markt
Natuurlijk weer te bezoeken van 8.30 tot 14.00 uur: de Weerselose Markt. Een grote (deels overdekte) markt vol koopjes, van nieuw tot tweedehands en antiek.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Streekmarkt Delden
Het is de eerste zaterdag van de maand en dus is er een streekmarkt bij de Oude Blasiuskerk van 9.00 tot 15.00 uur. Met vandaag speciale aandacht voor asperges.
ZA Delden, centrum, 9.00 uur.

Reuring in de stad
Hengelo gaat 150 jaar terug in de tijd tijdens 'Reuring in de stad', een evenement vol oude kinderspelen, koetsen, ringsteken, figuranten in historische kleding, ambachten en een boerenbruiloft.
ZA Hengelo, centrum, 10.00 uur.

Vrijheidsfestival
De Oude Markt wordt omgetoverd tot Vrijheidsland met allerlei kinderactiviteiten. In de kerk zijn scènes uit de voorstelling 'Ik Verzet' te zien.
ZA Enschede, Oude Markt, 12.00 uur.

Bevrijdingsloop
De Bevrijdingsloop doet zijn naam eer aan, want de routes van 5 en 10 kilometer gaan langs de Canadese Begraafplaats. Inschrijven via avholten.nl.
ZA Holten, sportpark Meermanskamp, 15.40 uur.

De last van de liefde
De eenakter De Last van Liefde is het verhaal van een eenvoudig Twents gezin in de jaren '70 waar wonden uit de Tweede Wereldoorlog het leven nog steeds beïnvloeden. Een eigen productie van het Vestzaktheater gespeeld door Project17. Kaarten 8,50 euro.
ZA/ZO Enschede, Vestzaktheater, 20.30/15.00 uur.

40 jaar Massada
Massada bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd met een dvd en een clubtour: Baronda. Massada swingt nog net zo hard als in het begin. Kaarten kosten 18,75 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

ZONDAG 6 MEI

Heurnetocht
Loopgroep De Lutte houdt de Heurnetocht, een wandeltocht met routes van 5, 10, 20, 30 en 40 kilometer.
ZO De Lutte, pannenkoekhoes de Stroper, 7.30 uur.

Outdoor Challenge Run
Met het Hulsbeek als decor wagen de deelnemers van de Outdoor Challenge Run aan een uitdagend parcours vol hindernissen. Er zijn runs van 8 en 13 kilometer. Onderweg moet ze boogschieten, houthakken, boomstammen sjouwen en touwhindernissen bedwingen.
ZO Oldenzaal, Hulsbeek, 9.00 uur.

Boekenmarkt Lansink
In het centrum van het historische tuindorp 't Lansink zijn zo'n honderd boekenkramen te vinden op de jaarlijkse boekenmarkt. Allerlei genres zijn er te koop.
ZO Hengelo, Storkplein, 10.00 uur.

Koopzondag Enschede
Het is de eerste zondag van de maand en dus is er koopzondag in Enschede. Op het Van Heekplein is bovendien een curiosa- en snuffelmarkt te bezoeken.
ZO Enschede, centrum, 11.00 uur.


Schaapscheerdersdag
De schapen worden weer bevrijd van hun wintervacht tijdens de schaapscheerdersdag. Er zijn workshops, een prijsvraag en natuurlijk kun je lammetjes bewonderen.
ZO Oldenzaal, Erve Huiskes (Hulsbeek P5), 11.00 uur.

Heerlijcke Markt
De Heerlijcke Markt is een ongedwongen markt vol divers, creatief en vers aanbod. Ambachtelijkheid, creativiteit en duurzaamheid staan centraal. Er is ook koopzondag in Diepenheim.
ZO Diepenheim, centrum, 12.00 uur.

A Je To buurman!
Het dolkomische duo Buurman & Buurman is al leuk op tv, maar doet er in het theater een flinke klusschep bovenop. De buurmannen gaan namelijk op mollenjacht en dat resulteert in de musical A Je To! Kaarten kosten 15,50 euro.
ZO Enschede, Wilminktheater, 13.30/16.00 uur.

Deen te gast
Auteur en radiomaker Mathijs Deen is te gast bij Boekhandel Broekhuis. Hij vertelt over zijn boek 'Over oude Wegen', een reis door de geschiedenis van Europa. De entree is gratis, maar wel aanmelden via enschede@boekhandelbroekhuis.nl.
ZO Enschede, Broekhuis, 14.00 uur.

Singlescafé
Singles van 55 jaar en ouder zijn welkom in het Singlescafé van Dating Oost. Het is geen datingactiviteit, maar een gezellige dag voor singles. De entree is 22,50 euro.
ZO Holten, Outdoors Holten, 14.00 uur.

Grote reptielenshow
Romilly van den Bergh en Sterrin Smallbrugge (collega's van Freek Vonk) presenteren de Grote Reptielenshow. Ze vertellen alles over reptielen en bezoekers staan oog in oog met de cobra, boa en dwergkrokodil. Kaarten kosten 12,50 euro.
ZO Hengelo, Schouwburg, 14.30 uur.

Sergey & Lusine
Muziek van Mozart, Prokofiev en Franck klinken tijdens de recital van violist Sergey Khachatryan en zijn zus Lusine Khachtatryan, een gelauwerde violiste. Kaarten kosten 30 euro.
ZO Enschede, Muziekcentrum, 14.30 uur.

Duo Bilitis
Ekaterina Levental (harp en mezzosopraan) en Eva Tebbe (harp en stem) vormen duo Bilitis. Ze nemen hun nieuwe cd mee naar de synagoge. De entree is 16 euro.
ZO Borne, Synagoge, 15.30 uur.

De baron
Paco Plumtrek heeft de Baron te gast, een festivalband met wereldrock met zang in het Nederlands. De entree is 8 euro.
ZO Almelo, Paco Plumtrek (oude Kolkschool), 15.30 uur.

Border Jazzmen
Jay Jay's Border Jazzmen zijn te gast bij Jazzclub Hengelo in brasserie So Nice (Schouwburg). Jazz van musici uit Twente en de Acherhoek. De entree is 8 euro.
ZO Hengelo, So Nice, 16.00 uur.

Meer berichten