De NaturZoo Rheine is ontzettend gevarieerd. Zo leven er liefst honderd soorten. En Rheine ligt ook nog eens heel dicht bij de grens.
De NaturZoo Rheine is ontzettend gevarieerd. Zo leven er liefst honderd soorten. En Rheine ligt ook nog eens heel dicht bij de grens.

Win kaarten NaturZoo Rheine!

RHEINE - NaturZoo - de naam alleen al kenmerkt de dierentuin van Rheine. In het parkachtige landschap met natuurlijke verblijven ontmoet je duizend dieren in honderd verschillende soorten, waaronder de wereldwijd grootste groep imposante gelada's (bloedborstbavianen).

De zoo van Rheine werd beroemd door het apenbos, dat bij de opening het eerste verblijf in zijn soort in Duitsland was. Hier ontmoet je de berberapen in hun natuurlijke leefomgeving. Maar houd je wel goed aan de huisregels om te kunnen genieten van deze bijzondere ervaring. Daarom: blijf uit de buurt van de apen en denk eraan: voeren is niet toegestaan.

Je komt ook heel dicht bij de katta's (ringstaartmaki's) in het lemurenbos, maar ook bij de pinguïns in de zeevogelvolière en natuurlijk de geitjes in de kinderboerderij. Op grote weides kun je tussen de lama's en kangoeroes lopen en in de volières sta je te midden van exotische vogels.

De ooievaars leven hier volkomen vrij. Met meer dan honderd paren is hier de grootste ooievaarskolonie in Duitsland te vinden. Het is spectaculair als de ooievaars uit alle richtingen klepperen of op de weide komen foerageren.

Natuurlijk blijft een zoo zich altijd doorontwikkelen. Zo zijn vorig jaar de dwergotters in een nieuw onderkomen getrokken, waar ze zich zo goed voelen dat ze direct voor een vijfvoudig nageslacht hebben gezorgd. De otterfamilie is sindsdien een enorme attractie voor groot en klein, net als de andere jonge aanwas van dit jaar, bijvoorbeeld bij de kamelen, antilopen en kangoeroes.

Spelenderwijs kun je een hele dag in de NaturZoo Rheine doorbrengen, ook in de speeltuinen en bij de leerspellen. Overal in het park bevinden zich tal van picknickplaatsen en voor de grote en kleine honger kan je terecht bij de ZooBistro en de snackkiosken.

Dit alles staat je te wachten voor een lage toegangsprijs. Parkeren is gratis en het is toegestaan de hond aan de lijn mee te nemen.

De NaturZoo is elke dag van het jaar geopend. Vanuit Nederland rijd je er snel en simpel via de autobaan A30 (afrit Rheine-Nord) naar toe. Het adres is Salinenstraße 150 in Rheine. Meer informatie is te vinden op de website www.naturzoo.de

MAAK KANS OP KAARTEN

De redactie van Thuis in Twente heeft de NaturZoo Rheine flink veel kaarten gekregen met de vraag deze te verloten onder lezers. Erg leuk. Daar werken we graag aan mee.
We hebben twintig normale vrijkaarten en tien familiekaarten (voor twee volwassenen en de kinderen) ontvangen. Lezers maken kans op twee normale vrijkaarten of één familievrijkaart.
Meedoen is supersimpel: stuur een e-mail naar thuisintwente@persgroep.nl. Zet in het onderwerpveld 'NaturZoo Rheine' en vergeet niet uw naam, adres, postcode en woonplaats te vermelden. Dan stoppen wij de kaarten in een enveloppe en sturen deze op.

Meer berichten