De familie Borghuis laat iedereen meefeesten met het veertig bestaan van het Tuincentrum.
De familie Borghuis laat iedereen meefeesten met het veertig bestaan van het Tuincentrum.

Tuincentrum Borghuis bestaat veertig jaar: feest

DEURNINGEN - Familiebedrijf Tuincentrum Borghuis in Deurningen bestaat veertig jaar. Dit wordt tot en met 6 mei gevierd met onder meer een een boerderijdorp waar kinderen zich tussen de dieren, traptrekkers en zandbulten kunnen vermaken.

In het weekend zijn er productdemonstraties van leveranciers en proeverijen. Er valt veel te zien en te beleven in het boerderijdorp op het terrein van het tuincentrum. Zo kunnen kinderen een groenteplantje poten, stoepkrijten, traptrekker rijden, zandkastelen bouwen of een kijkje nemen bij de boerderijdieren. Tussen het spelen door kan men genieten van poffertjes met ranja.

Er zijn verschillende leveranciers die de bezoekers voorzien van de nieuwste trends op tuin-, dier- en vijvergebied. Daarnaast kan men genieten van muziek, barbecuedemonstraties en is er een smoothiebar en foodtruck met hotdogs.

Op 30 april in 1978 openden Gerdy en Clemens Borghuis officieel de deuren van hun kwekerij 'Kwekerij Clemens Borghuis' waar ze planten en groenten rechtstreeks aan de klant verkochten, maar waar ze ook met de eenjarige zomerbloeiers nar de veiling gingen. In 1992 hebben ze de keuze gemaakt om volledig verder te gaan als tuincentrum en maakte de kweekruimte plaats voor meer winkeloppervlakte. Hun kinderen Josine en Vincent Borghuis maken sinds 2012 deel uit van de directie en voeren nu de dagelijkse leiding met een team van ruim honderd medewerkers.

Meer berichten