Foto: Ad van de Wetering

Zomerse braderie: Uitbreiding Twentse Vlooienmarkt

ENSCHEDE - De Twentse Vlooienmarkten in de Enschedese evenementenhal Expo Twente krijgt er een zomerse outdooreditie bij op 28 en 29 juli. Op het twee hectare grote parkeerterrein, direct achter de Grolsch Veste, komt een mix van vlooienmarkt- en braderie te staan.

Dit wordt aangevuld met kramen met brocante, streekproducten en foodtrucks. Voor de kinderen is er gratis vermaak.

Op het terrein is ruimte voor ruim vijfhonderd kramen per dag.
De Twentse Vlooienmarkt kent al een lange geschiedenis. Ooit begonnen in 1975 in de toenmalige Evenementenhal Borne (het voormalige Spanjaardcomplex), is in 1993 de vlooienmarkt meeverhuisd vanuit Borne naar het nieuwe onderkomen Expo Center in Hengelo. Toen het doek viel voor dit beursgebouw is de Twentse Vlooienmarkt wederom verhuisd. Nu naar de Expo Twente, het voormalige Go Planet. Hier vindt het evenement zes keer per jaar plaats. Met een vijfhonderd vlooienmarktkramen per dag en geopend op een zaterdag en zondag, is het een van de grotere vlooienmarkten in Nederland. De bezoekersaantallen liggen tussen de zeven- en negenduizend per keer, onder wie ongeveer de helft Duitse bezoekers zijn.

Het bestaande vlooienmarktconcept (alleen gebruikte spullen en geen grondplaatsen) wordt hiervoor uitgebreid met kraamhouders voor een braderie met nieuwe producten en diensten). Nieuw zijn ook de streekproducten en verder is er een terrein met diverse speeltoestellen en kindervermaak. Ook is er een groot terras.

Meer berichten