Startende ondernemers en startups in Twentse spotlights

TWENTE - Een groep van vijf partners in Twente werken samen onder de vlag van 'Startup Twente'. Het gaat om startup-communities, accelerators en onderwijsinstellingen. Ze stemmen de ondersteuningsprogramma's voor de starters en startups in het vervolg goed op elkaar af en bieden een gezamenlijke 'reisgids' voor deze doelgroepen.

Zo komt er meer eenheid in de ondersteuning voor startups en startende ondernemers en krijgt het nu nog versnipperde landschap voor startups in Twente een duidelijk gezicht.

De Enschedese Cee Cee community (Roombeek), Spinnerij (Twekkelerveld), Start! By Saxion (Ariënsplein) en Novel-T (regionale accelerator) en het Ondernemerslab van het ROC van Twente willen samen meer bereiken voor hun doelgroep: de werkgevers van de toekomst.
Tot voor kort pakten ze het, ieder voor zich, op hun eigen manier aan. ''Dit heeft al veel mooie dingen opgeleverd: prima werkplekken op verschillende locaties, verschillende ondersteuningsprogramma's, aansprekende evenementen en talloze nieuw opgestarte bedrijven. De betrokkenen erkennen echter meer en beter samen te kunnen werken om zo (startende) ondernemers beter van dienst te zijn in hun groei'', zo laten ze weten.
"Het is tijd dat we samenbrengen wat we tot nu toe op verschillende plekken organiseerden voor startups", zegt Niels Moshagen, bestuursvoorzitter van de Cee Cee Community. "We liepen elkaar soms voor de voeten, zagen elkaar over het hoofd of waren kritisch over elkaar. Die tijd ligt achter ons."

Patrick Welman, wethouder economie en werk in Enschede, is blij met deze ontwikkeling. "Uit gesprekken met deze partijen bleek een oprechte wens tot samenwerking. Het gaat goed met de Twentse economie en door dit soort initiatieven gaat het straks nog beter. De gemeente Enschede ondersteunt dit van harte met menskracht en een startbijdrage."
Jaap Beernink, CEO van Novel-T, juicht deze ontwikkeling toe. "Startup Twente heeft alles in zich uit te groeien tot dé vlag waaronder we Twentebreed samenwerken. Startende ondernemers en startups vinden sneller de noodzakelijke ondersteuning en de huisvesting die goed bij hen past."

Meer berichten