''Droeftoetersn is een hilarische achtbaan van muzikaal geweld, krankzinnige dialogen en visueel spektakel.''
''Droeftoetersn is een hilarische achtbaan van muzikaal geweld, krankzinnige dialogen en visueel spektakel.''

Oeloek als 'hilarische achtbaan'

ALMELO - ''Droeftoeters, de nieuwe voorstelling van Oeloek, is een hilarische achtbaan van muzikaal geweld, krankzinnige dialogen en visueel spektakel. Het is een ode aan de wannabe, de blaaskaak en alle andere prutsers. Het cabaret van Oeloek is niet alleen hilarisch maar ook volstrekt uniek'', aldus theater Hof 88 waar op donderdag 19 april vanaf 20.15 uur de voorstelling wordt gespeeld.

Droeftoeters is volgens Hof 88 ''een voorstelling vol met zelfverklaarde winnaars en kampioenen. Van een doodsbange geestuitdrijver tot een éénbenige tapdanser, en van een stokdove pianostemmer tot een aan sigaretten verslaafde gezondheidsgoeroe: allemaal zien ze zichzelf als het allerbeste wat de wereld is overkomen. Droeftoeters is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. We laten ze nog één keer hoog van de toren blazen, voordat ze naar beneden struikelen.''

Oeloek bestaat uit Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij. Hun eerste avondvullende programma kwam werd meteen door pers en publiek omarmd. Het vakblad Theatermaker zette het zelfs in de top 5 beste cabaretvoorstellingen van dat seizoen. Ze haalden de finale van Cameretten met de voorstelling. Daarna wonnen ze ook De Stijgend Applaus Stipendium, de aanmoedigingsprijs voor cabarettalenten.

Kaarten kosten 17,50 euro en kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl.

Meer berichten