Logo thuisintwente.nl


Mike Pasman, de manager van restaurant Cozy: ''Een hele avond Bourgondisch genieten voor één prijs.'' Foto: Paulien Wilkinson
Mike Pasman, de manager van restaurant Cozy: ''Een hele avond Bourgondisch genieten voor één prijs.'' Foto: Paulien Wilkinson

Bourgondisch genieten bij restaurant Cozy in Hengelo

HENGELO - Avondvullend dineren in de vorm van tapas en dat in hartje Hengelo. Het kan sinds dinsdag 10 april, want 10 april is de openingsdag van het nieuwe restaurant Cozy aan de Marskant 34. "Een hele avond Bourgondisch genieten voor één prijs'', zegt Mike Pasman, de manager van Cozy.

In de dagen voor de opening wordt er nog druk gewerkt in het nieuwe restaurant. De kleurrijke bloemen staan al wel voor de ramen, maar de nieuwe stoelen zitten nog in het plastic.

Het voormalige Braziliaanse restaurant tegenover het politiebureau is grondig verbouwd door Mike Pasman en de zijnen. "Sinds januari zijn we al bezig'', zegt Pasman. "Het hele keukenblok is nieuw en ook het interieur is helemaal nieuw. Eén lange bank hebben we laten staan. Die was modern en ziet er leuk uit.''

Pasman showt de muur naast de bar waar de naam Cozy op staat met een wereldbol en een wereldkaart. Cozy is een verwijzing naar het Engelse woord voor gezellig en de wereld is een link met de wereldse gerechten die op het menu staan. "We hebben echt een wereldkaart'', zegt Pasman. "Voor één bedrag kun je de hele avond bij ons blijven zitten. Je bestelt wereldhapjes en het wordt netjes aan tafel uitgeserveerd. We doen niet aan een maximaal aantal rondes. In de rij staan bij een lopend buffet is er niet bij. Gewoon blijven zitten en genieten - wij brengen!''

Het concept is overgewaaid vanuit Zutphen waar eigenaresse Nadai Zhou veel succes heeft met restaurant IJsselpaviljoen. Eind 2015 is ze daar begonnen en volgens Pasman loopt het als een tierelier. "In het weekend hebben we zo'n driehonderd gasten. Dat komt echt door de formule.''

Uitbreiden ligt dan voor de hand en in Hengelo deed zich een kans voor die ze niet konden laten lopen. "Dit is een heel mooi pand met tweehnderd zitplaatsen. We zijn er blij mee.''

Cozy is open van dinsdag tot en met zondag, van 12.00 tot 23.00 uur. "We hebben ook een lunchkaart, maar de focus ligt op avondvullend dineren in de vorm van tapas.''

Nadai Zhou meldt dat Cozy een plek is voor oud én jong. "We hebben ook huisgemaakte hamburgers en de toetjes zijn onbeperkt. Alles is zelfgemaakt. We maken er echt werk van.'''

Een avondje Cozy kost 25,75 euro van dinsdag tot en met donderdag en op vrijdag, zaterdag en zondag is de prijs 28,75 euro. Voor kinderen van 4 tot 10 jaar is het tarief 16 euro. Maar dan kun je wel genieten van voorgerechtjes als gegratineerde champignons gevuld met roomkaas, prosciutto melone, een lolly van geitenkaas, honing, tijm en spek of van home made USA classic buffalo wings.

Een hoofdgerechtje? Dat gaat van Zeeuwse mosselen tot ossenhaas Thaise stijl, of van kip teriyaki tot speklapjes met BBQ-saus of van Duitse schnitzel met knoflooksaus tot Ierse biefstukpuntjes van de plaat. Ook bij de nagerechtjes is de keus werelds: van Crème brûlée tot Arabische mokka-mousse en van American Cheesecake Surprise tot Dame Blanche.

"Je kunt het zo gek niet opnoemen of we serveren het'', aldus Pasman.

Restaurant Cozy is gevestigd aan aan de Marskant 34 in het centrum van Hengelo. Meer informatie? Bel met 074-8539262, stuur een e-mail naar info@restaurantcozy.nl) of kijk op de website www.restaurantcozy.nl.

reageer als eerste
Meer berichten