Komen er dit jaar ook weer dertigduizend bezoekers genieten in Borne tijdens Living statues? Tijdens Borne op z'n Best weten we het. Op de foto de Duitse wereldkampioen John Eicke. Foto: Statues Borne
Komen er dit jaar ook weer dertigduizend bezoekers genieten in Borne tijdens Living statues? Tijdens Borne op z'n Best weten we het. Op de foto de Duitse wereldkampioen John Eicke. Foto: Statues Borne

Borne is zondag weer op z'n best

BORNE - Ruim dertigduizend bezoekers schuifelden vorig jaar langs bijna zestig levende standbeelden. Living statues was de grote publiekstrekker van het jaarlijkse evenement 'Borne op z'n Best', waarin kunst, cultuur en muziek centraal staan. Ook dit jaar zijn de living statues er weer bij. Sterker nog: het is voor hen het tiende achtereenvolgende jaar dat ze acte de presence geven in Borne en alle reden dus er een bijzondere editie van te maken.

Zo komen vijf eerdere kampioenen terug naar dit op-een-na grootste livingstatuesfestival van ons land. Ook komt de Duitser John Eicke, die al twee keer wereldkampioen was en met zijn act Blanko wereldwijd furore maakt. In het ruim 1 kilometer lange lint dat door de oude straatjes van het dorp slingert, valt voor de talrijke bezoekers te genieten van bijna zestig acts, met kinderen en volwassenen, professionals en amateurs. Ze komen niet alleen uit alle delen van Nederland, maar ook uit België, Duitsland, Oekraïne en Bulgarije.

Toch is er nog zoveel meer, want alom in het centrum treden koren, orkesten, bands en dansgroepen op. Verder is er een veelbelovende kunstmarkt, waarop professionele en amateurkunstenaars uit Nederland en de Duitse partnerstad Rheine hun verrassende en vaak kleurrijke creaties exposeren en verkopen.

Een noviteit dit jaar is de focus op alles wat met mode van doen heeft. Borne is immers niet voor niets rijkelijk voorzien van vaak exclusieve en authentieke modezaken. Om die reden verzorgen studenten van de Enschedese ROC-modeopleiding - en in samenwerking met de Bornse modespeciaalzaken - drie artistieke modeshows, onder het motto 'Kunstige Mode'. Geen 'gewone' modeshows dus, waarin nadrukkelijk de grenzen van kunst worden opgezocht.
En dan zijn er nog de flashmob-optredens van de Oldenzaalse sopraan Karin Hertsenberg, die samen met de Bornse hoornblazer Marcel Bergboer én een klassieke Citroén Traction zo af en toe in de livingstatuesroute inbreekt om een geweldige performance over het totaal verbaasde publiek uit te strooien.

Vaste onderdelen zijn verder de brocante- en creamarkt en het jeugdplein vol leuke dansoptredens en kinderactiviteiten. De gezellige terrassen, de verleidelijk geurende foodtrucks en de koopzondag completeren de dag.

Het volledige programma, dat begint om 12.00 uur, is te vinden op de website www.hetbestevanborne.nl.

Meer berichten