Marlieke Gortmaker gaat voor 1Twente in het programma 'Mijn Spirituele Zoektocht' op zoek naar  antwoorden op allerlei prangende levensvragen. Hier is ze in gesprek met Tijn Touber. Touber is yogi, meditatieleraar en columnist in de Happinez.
Marlieke Gortmaker gaat voor 1Twente in het programma 'Mijn Spirituele Zoektocht' op zoek naar antwoorden op allerlei prangende levensvragen. Hier is ze in gesprek met Tijn Touber. Touber is yogi, meditatieleraar en columnist in de Happinez.

De spirituele wereld van Marlieke als tv-programma op 1Twente

TWENTE - Presentatrice van 1Twente, Marlieke Gortmaker, dompelt zich de komende weken onder in de spirituele wereld. In het tv-programma Mijn Spirituele Zoektocht neemt Marlieke haar kijkers op een nuchtere wijze mee in haar zoektocht naar antwoorden op allerlei prangende levensvragen.

Meditatie, healing en reading: wat is het en hoe draagt het bij aan een prettiger alledaags leven? Maar ook tai chi, yoga en mindfullness zijn onderwerpen die tijdens Marlieke's zoektocht voorbij komen.

In het programma zijn interviews te zien met mensen uit de spirituele wereld. Marlieke gaat de diepte in en stelt rake vragen, zonder zweverig te worden. Het zijn vragen die Marlieke zelf, als mens, bezighouden. Ze is niet de enige, weet ze: "Het zijn basale onderwerpen die ik aansnijd, zoals 'Wie ben ik en wat wil ik eigenlijk?', 'Ben ik goed bezig met wat ik doe'?' en 'Waar vind ik échte rust in deze snelle wereld?'. Ik merk dat veel mensen om mij heen met dezelfde vragen worstelen. Door de interviews hoop ik op basis van levensverhalen van anderen, antwoorden te vinden en geïnspireerd te raken. Hopelijk inspireert het anderen, met dezelfde vragen, ook.''

Het programma bestaat grotendeels uit interviews met verschillende mensen uit Twente. Zo komen onder andere meditatiedocent Kyogen Fleer van zen.nl, tai chi-docent Jelle Abma en gelukskunde-docente Mirjam Spitholt voorbij. De eerste uitzending is echter een uitzondering op het geheel: "Het staat in teken van mijn reis naar Bali, daar begon mijn spirituele zoektocht eigenlijk. In Bali werd ik verliefd op de spirituele sfeer daar en dat wilde ik hoe dan ook meenemen in mijn zoektocht. Je ziet beelden uit een sfeervol Bali en een interview van toen ik net terug was in Nederland. Ik interviewde in Amsterdam yogi, meditatieleraar en columnist van de Happinez Tijn Touber. Hij is echt een inspirerend voorbeeld, vind ik.''
Marlieke, die in 2015 de prijs voor presentatietalent in Hilversum won, kreeg de tip om te focussen in het maken van haar programma's. Met dit programma pakt ze die focus en kiest ze een onderwerp dat haar erg aan het hart gaat: ''Ik volg met het maken van dit programma mijn intuïtie. Het is een droom die uitkomt. Met dit programma wil ik mensen laten zien hoe je meer naar jezelf kunt luisteren en hoe je met behulp van verschillende manieren je intuïtie beter leert ontwikkelen. En dat op een praktische en behapbare manier, zonder zweverig te worden.''

Het programma is vanaf woensdagavond 4 april, negen weken lang, te zien op 1Twente (alle lokale omroepen in Twente) en online via www.mijnspirituelezoektocht.nl.

Meer berichten