Dokter Louis Wetzels helpt met zijn kliniek Proktovar onder meer patiënten af van aambeien. ''Proktovar biedt zonder grootse ingrepen een blijvende oplossing. Dan ben je echt geholpen."
Dokter Louis Wetzels helpt met zijn kliniek Proktovar onder meer patiënten af van aambeien. ''Proktovar biedt zonder grootse ingrepen een blijvende oplossing. Dan ben je echt geholpen."

Snelle oplossing pijnlijk probleem met Proktovar

HENGELO - Het is in dubbel opzicht een pijnlijk probleem, aambeien. Je praat er niet graag over en ze kunnen lelijk in de weg zitten. Je lijdt dus in stilte en haalt een smeerseltje bij de drogist. Dat verlicht misschien, maar vaak is het slechts een tijdelijke en kort durende oplossing. Louis Wetzels biedt betere, meer definitieve oplossingen.

Als arts bij een kliniek in Delden heeft hij een goede naam opgebouwd. Afgelopen jaar is hij met zijn eigen kliniek Proktovar van start gegaan. Wetzels heeft zijn kliniek al flink zien groeien vertelt assistente/manager Anne Zandstra: "Proktovar heeft nu vestigingen in Hengelo en Best terwijl een nieuwe vestiging in Deventer wordt voorbereid. In totaal werken er nu al zeven artsen op zelfstandige basis voor de kliniek. Anale aandoeningen vormen de hoofdzaak, maar ook spataderen en darmklachten behoren tot onze expertise. De mogelijkheden voor medische hulp breiden uit."

Behandeling van aambeien is ook in het ziekenhuis mogelijk. De pure specialisatie bij Proktovar levert voordelen op. "Bij de maag, darm en lever poli van het ziekenhuis komen veel verschillende klachten binnen. Dokter Wetzels is verregaand gespecialiseerd in aambeien en daarin een zeer bedreven arts. Al onze artsen hebben een eigen specialiteit en dat maakt ze sterk op dat vlak. Verder kennen wij amper wachttijden. Wanneer je acute klachten hebt, kun je desnoods dezelfde dag nog bij ons terecht. Onlangs had ik een vrouw uit Haarlem aan de lijn, huilend van de pijn. Zij had er graag een autorit voor over om direct te kunnen worden geholpen.''

Zelf smeren en hopen dat het wel verdwijnt is voor de meer ernstige gevallen geen oplossing, weet men bij Proktovar. "Wanneer je er aanleg voor hebt, komt het bij zelfmedicatie vaak weer terug. Proktovar biedt zonder grootse ingrepen een blijvende oplossing. Dan ben je echt geholpen."

Behalve voor anale aandoeningen, biedt Proktovar ook passende oplossingen voor bijvoorbeeld spataderen. Die blijken soms verrassend gemakkelijk te verhelpen. "De zichtbaar blauwe netwerken van adertjes ontsieren, maar zijn relatief gemakkelijk te verhelpen. Wij spuiten ze weg. Nu de tijd voor blote benen weer aanbreekt zijn er vooral veel vrouwen die dit laten doen. Het is een cosmetische ingreep die binnen vier tot zes weken een mooi resultaat oplevert. Voor zwaardere problemen zijn ingrijpender maatregelen bij ons vertrouwd mogelijk. Verder bieden we ook expertise voor darmklachten en zelfs gewrichtsproblemen. Zo hebben we apparatuur in huis waarmee bijvoorbeeld een tenniselleboog kan worden behandeld."

Zie voor meer informatie www.proktovar.nl

Meer berichten