Morselt Mode is al sinds 1858 een begrip in Twente en heeft vestigingen in Oldenzaal en Borne.
Morselt Mode is al sinds 1858 een begrip in Twente en heeft vestigingen in Oldenzaal en Borne.

Morselt Mode is sinds 1858 een begrip in Twente

BORNE/OLDENZAAL - Morselt Mode is sinds 1858 een begrip in Twente, en bestaat dus 160 jaar.

Morselt Mode is opgericht door Mansoom Morselt en is sindsdien overgegaan van generatie op generatie. Het bedrijf begon als een steenfabriek gecombineerd met een kruideniers- en manufacturenwinkel. Door de levendige ruilhandel in Twente groeide het bedrijf Morselt gestaag door.

In 1960 ging de manufacturenwinkel over naar alleen herenmode. Het filiaal in Oldenzaal kwam in 1967 erbij. Hier werd de jeans geïntroduceerd. Deze uitbreiding in jeans werd ook in Borne gerealiseerd onder de naam Pilo.

Na een aantal succesvolle jaren met Pilo werd het pakket uitgebreid met een damesafdeling. Een nieuwe stap zorgde voor een nieuwe naam: Mixx-it.

In 2000 verhuisde het bedrijf naar Grotestraat 199-201. Het totaal jeansconcept kwam tevoorschijn. Deze metamorfose werd in 2010 ook in Oldenzaal gerealiseerd. In 2016 deed in Borne de mogelijkheid voor om het pand van de buurman te verwerven en deze kans werd met beide handen aangegrepen. Dit resulteerde in de nieuwe Lifestyle Store aan de Grotestraat 199-205.

''Het nieuwe concept van Morselt Mode dat staat als een huis. Al 160 jaar gespecialiseerd in wat u goed staat'', zo laten Henk en Marja Morselt weten. Zij runnen de zaak, maar dat doen ze niet alleen. Henk omschrijft zijn team als een gezellige en hechte groep. ''Een team dat plezier heeft en dat ook uitstraalt naar de klant. Ze staan open voor al uw vragen en helpen u graag bij het vinden van de perfecte outfit.''

Het nieuwste filiaal van Morselt Mode is gevestigd in Borne. Henk: ''Het dorp heeft zijn charme en biedt Morselt Mode de ruimte om haar collecties goed te presenteren. Een aantal merken die in Borne, maar ook in Oldenzaal gepresenteerd worden zijn Paul & Shark, Cavallaro, G-star, Vanguard, Denham, Scotch & Soda, JOSH V en Tommy Hilfiger. In Borne vindt u naast de casual collectie ook een businesscollectie en beschikt het sinds kort over een shop in shop van State of Art en Denham. Uitstekende kwaliteitjeans en de grootste collectie van Oost-Nederland. Zowel in Oldenzaal als in Borne kunt u ook terecht voor het Lifestyleassortiment. Perfecte cadeautjes voor jong en oud.''

Morselt Mode is gevestigd aan de Grotestraat 199-205 in Borne en de Bisschopstraat 5-7 in Oldenzaal.

Zie ook de website www.morseltmode.nl.

Meer berichten