George & Eran kunnen eindelijk de klus klaren en zorgen voor de wereldvrede.
George & Eran kunnen eindelijk de klus klaren en zorgen voor de wereldvrede.

George en Eran klaren nu de klus in Hof 88 en De Bond: Wereldvrede

ALMELO/OLDENZAAL - George & Eran zijn op tournee voor de finale van de Wereldvrede-trilogie. Op zaterdag 7 april spelen ze in Theater Hof 88 in Almelo en op donderdag 12 april in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Maar hoe werkt dat eigenlijk, zo'n trilogie?

Bij het maken van de trilogie was het voor George en Eran vooral belangrijk dat elk deel volstrekt los van de andere twee delen te bekijken is. Het is dan ook meer een thematische dan een inhoudelijke verbinding, waarbij de voorstelling zijn eigen kop en staart heeft. In deze muzikale conflictkomedie keren de twee vrienden voor een laatste keer terug op het podium om eindelijk de klus te klaren waar ze drie jaar geleden aan begonnen: Wereldvrede.


"Het is leuk om te merken dat veel publiek ons ongelofelijk trouw is en met ons meegroeit. En tegelijkertijd worden we ook vaak verwend met nieuw publiek." George en Eran denken dat het te maken heeft met de thematiek die nog steeds super actueel is. En met de vorm waarin ze zwaarte, humor en muzikaliteit op een vanzelfsprekende manier laten samenkomen.

George en Eran kennen de wereld van het Midden-Oosten van nabij. George groeide op in Syrië en Erans hele familie woont tot op de dag van vandaag nog in Israël. Ze spreken beide de talen en volgen op de voet wat er daar speelt. Ondanks dat George en Eran beiden heel erg van comedy houden, nemen zij vaak een groot en gewichtig thema als uitgangspunt voor hun voorstellingen. Ze zeggen ook weleens: Comedy is tragedie plus tijd.


"Wij zijn gezegend met een zekere afstand en een absolute nabijheid met betrekking tot de thematiek. Ik denk dat wij daarom goed in staat zijn vanuit de zwaarte, de humor en verlichting te vinden." Bij het maken van de voorstellingen kwamen zij erachter dat "het gewoon een pot is hè, dat hele Midden-Oosten". Grenzen zijn ook maar bedachte, fictieve dingen. Al die landen die met elkaar in oorlog zijn, delen vaak het zelfde verleden, eten dezelfde gerechten en lijken gewoon héél erg op elkaar...

Meer berichten