Extra open dag techniek Bij ROC van Twente, STODT, SMEOT en REMO

TWENTE - De techniekbranche schreeuwt om jonge, goed opgeleide vakkrachten. "Op dit moment zijn er meer vacatures dan vakkrachten", vertelt Judith Schasfoort-Postel, praktijkdocent Constructiewerker/Plaatwerker/Lasser. De constructiewerker, verspaner en installateur met een diploma op zak en een goede werkinstelling heeft meestal al snel een vaste baan.

Om geïnteresseerde jongeren goed te informeren over de opleidingen in de metaal, de techniek en de bouw wordt zaterdag 17 maart een extra open dag gehouden. Van 10.00 tot 15.00 uur is er alle informatie over de opleidingen Installatietechniek, Constructie en Verspanen en andere opleidingen verkrijgbaar bij ROC van Twente en STODT aan de Gieterij 200 in Hengelo, bij SMEOT aan de Sportlaan Driene 2-4 in Hengelo en bij REMO aan de Reggesingel 50 in Rijssen. Deze zaterdag is de laatste wedstrijddag van het NK Skills, die deels in Hengelo wordt gehouden en waar in de Gieterij de beste verspaners, lassers en installateurs laten zien wat ze kunnen.

Deze open zaterdag is een kleinschalige open dag. Er zijn geen demonstraties, voorlichtingsrondes of bedrijvenstands. Docenten en studenten hebben dus alle tijd om vmbo'ers en havisten die nog niet zeker zijn over hun beroepskeuze te woord te staan en zo twijfels weg te nemen en de juiste keuze te maken. Belangrijk is wel dat je je vooraf aanmeldt voor de open zaterdag via www.rocvantwente.nl/open-zaterdag. Op deze site staat ook meer informatie.
 

Meer berichten