De grote Twentse weekendagenda

Thuis in Twente verzamelt de leukste uitjes voor het weekend. Ook een agendabericht aanleveren? Dat kan via thuisintwente@persgroep.nl en via www.thuisintwente.nl. Daarmee bereikt u meer dan 260.000 huishoudens in heel Twente. En plaatsing is gratis.


Vrijdag 9 maart

Veurjoarsvesite
Hoe een Bornse verjaardag eruitziet, zien we in 'Veurjoarsvisite' van de Boornse Noabers. Ook zondag te bezoeken, zaterdag uitverkocht. Kaarten kosten 12,50 euro.
VRIJ/ZO Borne, kulturhus, 19.30/14.00 uur.

Dansen op live muziek
Partycentrum Rouwhorst verzorgt een dansavond met live muziek van Gert Ekkelboom en J.W. Bronsgeest. De entree is 7,50 euro.
VRIJ Oldenzaal, Rouwhorst, 20.00 uur.

Lenette: Vamos!
'Vamos!' is de nieuwe, grootste comedymusical van Lenette van Dongen. Kaarten vanaf 29 euro.
VRIJ Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Tineke's T-Splitsing
In haar nieuwe theatershow T-Splitsing kijkt Tineke Schouten nog eens goed naar de keuzes die ze maakte. En komt tot een humoristische conclusie. Kaarten kosten 31 euro. Ook zaterdag te bezoeken.
VRIJ/ZA Almelo, Theaterhotel, 20.00 uur.

Hij wordt vanzelf moe
Drukte verwacht bij de voorstelling van Bert Visscher: Hij wordt vanzelf Moe. Kaarten kosten 28 euro.
VRIJ Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Hij belooft niks
'Ik beloof niks' heet de voorstelling van cabaretier René van Meurs. Behalve dan dat hij er een show vol melige woordspelingen en gekke hersenspinsels van maakt. Kaarten kosten 17,50 euro.
VRIJ Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Dit is geen dagboek
Het populaire jeugdboek van Erna Sassen is er nu ook in een theaterversie. 'Dit is geen dagboek' (13+) is een ontroerende muziektheatervoorstelling. Kaarten kosten 15 euro.
VRIJ Oldenzaal, de Bond, 20.15 uur.

Hassen de held
Fuad Hassen neemt het publiek in 'Held' mee naar een wereld waarin bijzaken grote betekenis krijgen en hoofdzaken er niet meer toe doen. Kaarten vanaf 13,50 euro.
VRIJ Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

Zaterdag 10 maart

Midvastenloop
40 kilometer (of minder) lopen voor het goede doel: honderden wandelaars gaan weer op pad voor de midvastenloop. Starten tussen 7.00 en 9.00 uur. Wel van tevoren inschrijven via midvastenloop.nl.
ZA Rossum, Blokhut, 9.00 uur.

Weerselose Markt
Natuurlijk weer geopend van 8.30 tot 14.00 uur: de Weerselose Markt. Voor allerlei koopjes, van nieuw tot tweedehands en antiek.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Twentse vlooienmarkt
Lekker rondsnuffelen in de grote hal van Expo Twente tijdens de Twentse Vlooienmarkt. Zowel zaterdag als zondag te bezoeken van 9.00 tot 17.00 uur. De entree is 5 euro.
ZA/ZO Enschede, Expo Twente, 9.00 uur.

Overdekte rommelmarkt
Wijkvereniging Groot Lochter heet iedereen welkom op de overdekte rommelmarkt in de sporthal (Bachlaan 56). Te bezoeken van 10.00 tot 14.00 uur; entree gratis.
ZA Nijverdal, sporthal Groot Lochter, 10.00 uur.

Open huis kulturhus
Benieuwd naar het nieuwe kulturhus in Losser? Van 10.00 tot 15.00 uur is er open dag met rondleidingen, een speurtocht, politieke markt en veel optredens.
ZA Losser, kulturhus, 10.00 uur.

Prehistorische wandeling
Een gids van Landschap Overijssel vertelt over de prehistorie en de sporen daarvan in het Dal van de Mosbeek. Meedoen kost 3 euro.
ZA Mander, IJs & Es, 14.00 uur.

A je to!
Ja, ze zijn er weer: Buurman & Buurman. In A Je To! beleven ze weer een dolkomisch avontuur. Kaarten kosten 15 euro. Aanrader.
ZA Rijssen, Parkgebouw, 14.00/16.00 uur.

Siem en Lien
Onder de naam Siem en Lien wordt een tweedehands kinderkledingbeurs gehouden. Te bezoeken van 14.15 tot 16.15 uur.
ZA Rijssen, Parkgebouw, 14.15 uur.

Twentse bandnight
Allerlei bands treden op tijdens de Twentse Bandnight, waaronder Just Like Us en Headline. De entree is gratis.
ZA Haaksbergen, het Hagen, 19.30 uur.

Gewoon aans
Jammer, geen kaarten meer voor 'Volk' van revuegezelschap Gewoon Aans. Uitverkocht.
ZA Haaksbergen, de Kappen, 20.00 uur.

The Best of Britain
Terug in de Reggehof: The Best of Britain. Met de grootste hits van Britse bodem. Kaarten vanaf 20 euro.
ZA Goor, Reggehof, 20.00 uur.

Laatste kaarten 10cc
Graag het concert van 10cc bijwonen? Opschieten, laatste kaarten. Die kosten 31,50 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

God van de slachting
Toneelgroep het Volk speelt 'De god van de slachting', dat op Volkiaanse wijze ontaardt in een komische chaos. Naar het wereldberoemde toneelstuk van Yasmina Reza. Kaarten kosten 19,50 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Avondje magie
Yentl en de Boer brengen in de nieuwe show 'Magie' weer waar ze bekend om staan: samenzang, sterke teksten en absurde fantasie. Kaarten kosten 19 euro.
ZA Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Roos Blufpand
Roos Blufpand maakt van haar show telkens een belevenis vol aanstekelijke liedjes die je aan het denken zetten. Kaarten kosten 16,50 euro.
ZA Oldenzaal, de Bond, 20.15 uur.

Operatie geslaagd
Operatie Geslaagd is een muzikale theatervoorstelling over het Posttraumatische Stressstoornis (PTSS), gemaakt door Erik Krikke na zijn uitzending naar Afghanistan. Kaarten kosten 19,50 euro.
ZA Enschede, Kleine Willem, 20.30 uur.

Boom's Blues Club
Nieuw bij café de Boom: de bluesavond van Boom's Blues Club. Bands The Buzz en More than Blues treden op. Entree gratis.
ZA Oldenzaal, de Boom, 20.30 uur.

Zondag 11 maart

Lonnekerberg toertocht
Rijwieltoerclub Hengelo houdt de eerste veldtoertocht van het seizoen: de Lonnekerberg Veldtoertocht. Er zijn afstanden van 30 en 50 kilometer. Starten kan tussen 9.00 en 10.00 uur.
ZO Hengelo, sportpark de Noork, 9.00 uur.

Voorjaarswandeling
De Hengelose Wandelunie viert het voorjaar met een wandeling. Er zijn routes van 6, 12 en 18 kilometer. Meedoen kost 3 euro.
ZO Enschede, eetcafé Heer Bommel, 9.00 uur.

Euregio Grensmarkt
Tientallen stands met overtollige huisraad, klein antiek, speelgoed en meer zijn te vinden op de Euregio Grensmarkt.
ZO Buurse, Hollandmarkt, 10.00 uur.

Opening crossseizoen
De opening van het internationale motorcrossseizoen, de eerste wedstrijd om the Dutch Masters of Motocross, vindt plaats in Markelo en er doen wereldtoppers aan mee. De entree is 20 euro.
ZO Markelo, Herikeresweg, 11.30 uur.

Weerselose Markt
Het is de tweede zondag van de maand en dus is er een Weerselose Markt van 12.00 tot 17.00 uur. Die wordt gecombineerd met een cd- en platenbeurs.
ZO Weerselo, Weerselose Markt, 12.00 uur.

Frühschoppen
Het Twents Fanfareorkest verzorgt een Frühschopconcert met verschillende eigen orkesten. De entree is 3,50 euro.
ZO Hengelo, Excelsiorhuis (Geerdinksweg 40), 12.30 uur.

Hofkoren
De Hofkorentraditie wordt voortgezet met optredens van verschillende koren uit de Hof van Twene in meerdere zalen. De entree is gratis.
ZO Goor, Reggehof, 13.00 uur.

Festival korte film
Tijdens het Twents Festival de Korte Film worden elf films van Twentenaren vertoond en na de pauze de Twentse première van de documentaire Sluizer Speaks van Oldenzaler Dennis Alink. De entree is 9 euro.
ZO Oldenzaal, de Bond, 13.30 uur.

Jan Siebelink te gast
Met trots presenteert boekhandel Broekhuis een interview met Jan Siebelink met aansluitend een signeersessie van 'De bloemen van Jan Siebelink'. Entree gratis, maar wel reserveren via almelo@boekhandelbroekhuis.nl.
ZO Almelo, Broekhuis, 14.00 uur.

Cuarteto Tangata
Cuarteto Tangata vertolkt op eigen wijze tangomuziek van bekende maestro's zoals Piazzolla en Salgan, met daarnaast eigen tangocomposities. Kaarten kosten 8,50 euro.
ZO Enschede, Vestzaktheater, 15.00 uur.

Ode aan Dylan
Tijdens de muziekmiddag op de museumzondagmiddag staat de voorstelling 'Bob Dylan 1962-1964' centraal. Film, foto's, verhalen en live muziek belichten de start van Dylans carrière. Entree is een vrije gift.
ZO Hengelo, Museum Hengelo, 15.00 uur.

Agteglyck
Vocaal ensemble Agteglyck voert 'Die Passion unseres Herren Jesu Christi in sieben Bildern' uit, gecomponeerd in 1892 door de priester en componist Heinrich Fidelis Müller uit Fulda. De entree is een vrije gift.
ZO Almelo, grote kerk, 15.30 uur.

Utrecht String Quartet
Het laatste concert van het seizoen in de Stiftskerk wordt verzorgd door het Utrecht String Quartet met werken van Beethoven en Kabalevsky. De entree is 18 euro.
ZO Weerselo, Stiftskerk, 15.30 uur.

Kapelconcert MST
In de serie kapelconcerten treedt ensemble Cappella Minor op met een selectie uit de 'Tenebrae Responsoriae' van De Victoria.
ZO Enschede, kapel MST, 15.30 uur.

Verloren gewaand?
Doris Hochscheid en Frans van Ruth laten het resultaat van hun zoektocht naar verloren gewaande composities van Nederlandse componisten horen. Kaarten kosten 17 euro.
ZO Hengelo, Waterstaatskerk, 16.00 uur.

De optocht
Dat het oeuvre van Toon Tellegen breder is dan alleen de bekende dierenverhalen, leren we in 'De Optocht'. Een groots dichtwerk over de mensheid, begeleid door een pianotrio. Kaarten kosten 24,50 euro,
ZO Enschede, Wilminktheater, 19.00 uur.

Johnny Cash Roadshow
Het leven en de muziek van Cash wordt geëerd in the Johnny Cash Roadshow. Alle hits komen voorbij. Kaarten kosten 17 euro.
ZO Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Meer berichten