Esther Groenenberg brengt eerbetoon aan idool Carole King. Foto: D. Schreuders
Esther Groenenberg brengt eerbetoon aan idool Carole King. Foto: D. Schreuders

De fascinatie voor Carole King in theater Hof 88

ALMELO - Zangeres Esther Groenenberg is sinds jaar en dag gefascineerd door de muziek en het leven van Carole King. Die fascinatie heeft nu geleid tot een muzikaal eerbetoon: Carole King - A Natural Woman, donderdagavond 8 maart te zien in Theater Hof 88 in Almelo.

De muziekwereld in de jaren zestig werd achter de schermen gedomineerd door mannen. Toch waren er wel degelijk vrouwen die hun mannetje stonden en daar is Carole King er absoluut een van volgens Hof 88. ''Gedurende de jaren zestig schreef zij talloze hits voor andere artiesten. Begin jaren zeventig brak ze ook door als solo-artiest met haar album Tapestry. De muziek van Tapestry staat centraal in Carole King - A Natural Woman, met daar doorheen verweven de hits die ze schreef voor andere artiesten. Ook muziek van haar muzikale soulmate James Taylor ontbreekt niet.''

Esther staat, als altijd, op het podium met louter topmuzikanten: bassist Dirk Schreuders (Her Majesty, Bertolf, Erwin Nyhoff), drummer/zanger Bauke Bakker (Her Majesty, Bertolf) en gitarist Bas Schouten (The Handsome Poets, Lisa Lois). Esther begeleidt zichzelf op de piano. Samen creëren ze de sfeer van The Troubadour, de nachtclub die zo'n grote rol speelde in de carrière van Carole King.

Kaarten zijn te koop voor 19,50 euro. De avond begint om 20.15 uur.

Zie voor meer info www.hof88.nl

Meer berichten